Minimál szilveszter otthon: jól bevált, olcsó, de látványos ötletek

Minimál szilveszter otthon: jól bevált, olcsó, de látványos ötletek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Minimál szilveszter otthon: jól bevált, olcsó, de látványos ötletek

Akár betegség miatt, akár azért, mert kisgyermek van a családban, vagy, mert egyszerűen így döntöttetek, előfordulhat, hogy idén otthon maradtok szilveszterkor. Bármi is álljon a háttérben, az otthon töltött este miatt egyáltalán nem kell lemondanotok a hangulatról. Mutatjuk, hogy érheted el a maximális hangulatot, minimális energia-befektetéssel!

Rágcsálnivalók egyszerűen

A karácsonyi dorbézolások után a többségnek már bőven elege van mindenféle kajából, ezért egyáltalán nem érdemes túlzásokba esned.

Akár a megmaradt finomságokat is felturbózhatod (pl. egy szép tálcára kirakhatod a süteményeket, ha újraszórod őket porcukorral, teszel melléjük aszalt gyümölcsöket, máris másként festenek), de persze a boltban is megveheted őket készen.

Az év utolsó napján nem is annyira az édességek, mint a sós rágcsák mennek, ezért vegyél ropit, popcornt, sós mogyorót, chipset és töltsd őket egy méretes tálba.

Ha van időd, gyorsan leveles tésztából készíthetsz sajtos stanglikat, vagy szaggathatsz malackákat, lóheréket, így máris igazán alkalmi lesz a hangulat.

Italkínálat minimálban

Ha csak kettesben töltitek az estét, nem érdemes nagy felhajtás csinálnotok ital-ügyben, egyszerűen beszéljétek meg, mit kívántok. Persze egy-egy meglepetés pezsgős koktéllal még így is készülhetsz!

Amennyiben vendégeket vártok, némileg bonyolultabb a helyzet, de néhány apró trükkel ellenállhatatlanná teheted a hagyományos kínálatot.

Főzz egy adag almalevet fahéjjal, szegfűszeggel, majd ízesítsd mézzel – önmagában is isteni, de aki szeretne alkoholt fogyasztani, az tehet bele rumot. Nagy bögréket vegyél elő, a kanálhelyettesítő pedig egy-egy rúd fahéj legyen.

Készíthetsz bólét is, használj hozzá bort, sok-sok gyümölcsöt, kevés gyümölcslevet és pezsgőt adj hozzá a legvégén, így izgalmasabb lesz az eredmény.

Dekoráció: ötletes, de egyszerű

Jó, ha a hangulat kedvéért minél színesebben díszíted a lakást, de ha a takarítás során nem szeretnél alaposan kiszúrni magaddal, a konfettit inkább felejtsd el.

Vásárolj készen csákókat, hatalmas napszemüveget, világító kiegészítőket – ezeket nyugodtan eltehetitek a következő évre is.

Ha kreatívodnál, készíts évszámokat, BÚÉK feliratot kartonból, díszítsd fel őket, majd a vendégeitekkel együtt pózoljatok velük, és készítsetek vidám fotókat – persze effektekkel is!

Ha tetszik az ötlet, de nincs időd a megvalósításra, a számos lufikkal és héliumos változatokkal is hasonló eredményt érhetsz el.

Ehhez jól jönnek a vicces álarcok, parókák, trombiták is, amiket akár oda is készíthetsz a vendégeknek, hogy kedvükre válogassanak.

 

A program?

Kettesben is nyugodtan játszhattok valamit, de a közeli ismerősökkel még izgalmasabbak a társasjátékok. Sajnos az elmúlt években, a legtöbb csapat legfeljebb szilveszterkor veszi elő ezeket a játékokat, de legalább ilyenkor érdemes velük feldobni a hangulatot.

Válasszatok minél viccesebb társasokat, amik segítségével többet megtudhattok egymásról, illetve feleleveníthetitek a régi sztorikat.

Remek ötlet a karaoke is, minél kevésbé tudtok énekelni, annál jobb, és persze vicces feladatokat is kiagyalhatsz (pl. pingpong-twerk: mindenki kap hátul az övére egy dobozban pingponglabdákat, és az nyer, akinek tánc közben legelőször kipotyognak).

Ha csak ketten vagytok a szerelmeddel, a legjobb program lehet összebújni, vígjátékokat nézni, esetleg átlapozni az elmúlt év legjobb fotóit.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!