Stílus / Divat

Mindig sikkesek: 6 trükk, amit érdemes ellesned a francia nők téli szettjeiből

Ha valahol, akkor Franciaországban tényleg sok kultúra és stílus keveredik egymással, de talán éppen ez az oka annak, hogy a Föld egyik legfontosabb divatvárosának tartják Párizst. Akárhogy is legyen, valamit nagyon jól csinálnak a francia nők: télen is gond nélkül viselnek trendi és sikkes szetteket. Ezeket a trükköket neked is érdemes ellesned tőlük!

Derékhangsúlyos kabátok

Ugyan az elnagyolt darabok a francia bájból sem hiányozhatnak, nincs olyan divatkövető nő Párizsban, aki mellőzné a derékhangsúlyos kabátok előnyeit.

Ezek a darabok még a leghidegebb napokon is melegen tartják viselőiket, miközben ellenállhatatlan sikket és stílust kölcsönöznek.

Csodálatosan formálják homokórává az alakot, és karcsúsítják a derekat, ami bizony üdítő látvány tud lenni a sok-sok pufi dzseki mellett.

 

Svájci sapka = sikk

A svájci sapka idén robbant vissza újra a köztudatba, holott ezt a fazont a francia nők mindig is alapkelléknek tekintették a téli szezonban.

Ugyan a legnagyobb hidegtől nem véd meg ez az izgalmas kiegészítő, feltűnően bájos megjelenést kölcsönöz neked – és még azt is garantálja, hogy nem fog tönkremenni a frizurád.

Olvastad már?  7 női tulajdonság, amit imádnak a pasik

Az enyhébb téli napokon, vagy amikor nem kell sokat a szabadban lenned, ki ne hagyd a svájci sapka nyújtott előnyöket!

 

Feltűnő és ízléses darabok

A francia nők annak köszönhetik világhírüket, hogy bátran viselnek divatos, feltűnő darabokat, de mindig figyelnek arra, hogy a jó ízlés határát ne lépjék át.

Alaphangon a legtöbben nemet mondanának a műbőrszoknyára, ami nem is feltétlenül baj, amennyiben nagyon testre feszülő, esetleg rövid darabról van szó.

Ez a francia sikk esetében sem jöhet szóba – nem úgy egy A-vonalú, derékhangsúlyos darab, ami harisnyával, zárt cipővel viselve télen is tökéletes választás.

 

Meleg és visszafogott ruhák

A ruhák természetesen télen sem kerülnek mélyre a francia gardróbokban, ilyenkor is előszeretettel viselik őket a nők, akárcsak a különféle szoknyákat.

A stílusosság ekkor is alapvető, sosem az a cél, hogy túlságosan kihívó, vagy szexi legyen az adott darab: inkább legyen benne egy kislányos báj és némi titokzatosság!

Erre a célra tökéletesek a vastagabb anyagú szoknyák, ruhák, amikhez nyugodtan társíthatsz trendi bokacipőt, vagy éppen combcsizmát, és a már jól ismert szövetkabátot, svájci sapkát, vagy éppen kalapot.

Olvastad már?  5 kiegészítő, hogy azonnal vonzóbb legyél és egy pasi se tudjon ellenállni neked

 

A hangsúly a derékon van

Ugyan a visszafogottság hívei, azért a francia nők messze nem csak barnára, szürkére és feketére építik a ruhatárukat.

Szívesen használják az aktuális divatszíneket, ha máshol nem, a kiegészítőkön, sminken mindig felbukkan néhány izgalmas árnyalat.

Akár élénkek, akár visszafogottak a színek, a derékhangsúlyos öltözködés a párizsi sikkben elengedhetetlen.

Nincs más, ami annyira jól hangsúlyozná a nőies formákat, mint egy derékszabású szoknya, vagy éppen nadrág.

 

Masnik és fodrok

Ha már a bájosság olyan sokszor szóba került, nem mehetünk el a masnik és a fodrok mellett sem, amik nem csak kedves, hanem romantikus megjelenést is kölcsönöznek a viselőiknek – persze a stílusosság mellett!

Óvatosan kell bánni ezekkel a megoldásokkal, mert kismértékben viselve sikkesen feltűnőek, de könnyen túlzóan kislányossá tehetik a megjelenést.

Egy kis fodor, egy jól meggondolt masni azonban felteheti az i-re azt a bizonyos pontot.