Mindenki másképp csinálja! 5 mindennapi rossz szokás, amin változtathatsz

Mindenki másképp csinálja! 5 mindennapi rossz szokás, amin változtathatsz

Címlap / Életmód / Egészség / Mindenki másképp csinálja! 5 mindennapi rossz szokás, amin változtathatsz

Biztosan sokszor hallottad már: A te életed, a te döntésed. Nem is lehetne pontosabban megfogalmazni a boldogságot, hiszen ez nem egy adottság, hanem a döntéseid következménye. Sokszor előfordul, hogy saját magadnak generálsz problémákat, és a hangulatod attól függ, hogy éppen hogyan viszonyulsz egy helyzethez. Lássuk, mik azok a mindennapi apróságok, amiken változtathatsz a boldogságod érdekében!

Túl sok mobil

Ha egyszer megmérnéd, mennyi időt töltesz a mobiloddal a nap folyamán, biztosan meglepődnél.

Legtöbbször a telefonod csekkolása és a Facebook pörgetése inkább csak pótcselekvés, amivel elütöd a holtidőt, de ha túlzásba viszed, az már a lelkedre is rossz hatással lesz.

Tipp: Tedd félre tudatosan a mobilod, és csak akkor vedd elő, ha egy feladatot befejeztél. Néha az értesítéseket is kapcsold ki, hogy ne érezd folyton a késztetést, hogy rápillants a kijelzőre.

Szünet nélkül

Kutatások szerint körülbelül 45 percig vagyunk képesek aktívan figyelni, így ahhoz, hogy maximálisan teljesíts, érdemes szüneteket tartanod.

Munka közben az is elég, ha egy kicsit felállsz és sétálsz, elintézel egy telefont vagy bekapsz egy falatot – a lényeg, hogy eltereld a figyelmed arról, amivel foglalkoztál.

A hosszabb szünetek is fontosak, kellenek olyan napok vagy hetek, amikor teljesen kikapcsolhatsz, hogy aztán újult erővel vethesd bele magad a feladataidba.

Tipp: Szoktasd hozzá magad a pihenéshez, a szervezeted meghálálja majd!

Te, te, te

A saját életedet éled, és természetes, ha sok helyzetben te vagy magadnak a legfontosabb. Ez nem jelenti azonban azt, hogy ne kéne odafigyelned másokra is mindeközben.

Sokan esnek abba a hibába, hogy bírálják a környezetüket és mindenkiről kritikákat fogalmaznak meg, ami valójában nem is a környezetükről szól, hanem saját magukról.

Tipp: Próbáld meg figyelni önmagad és tudatosan kiszűrni azt, amikor másokat bírálsz. Ilyenkor vizsgáld meg a körülményeket, hogy mik állhatnak a háttérben a saját életedre vonatkozóan.

Sodródás vs. irányítás

Attól függően, hogy milyen a személyiséged, vagy sodródsz az árral, vagy pedig próbálsz magad körül mindent kézben tartani és irányítani.

Egyik sem igazán jó szokás, hiszen amikor sodródsz, akkor hagyod, hogy mások alakítsák az életed, és nem te vagy az, aki tudatosan választ. A másik véglet, amikor mindent irányítani akarsz, ami szinte lehetetlen, hiszen számos olyan dolog van az életben, amin nem tudsz változtatni, és ha ennek ellenére ezen fáradozol, akkor sok energiát pazarolhatsz el feleslegesen.

Tipp: Találd meg a középutat, és ha elvesztél, ne félj segítséget kérni!

Igen, igen, igen

Ha próbálsz minél többet kihozni a napjaidból, élni a lehetőségeiddel és segíteni, ahol tudsz, akkor szuperül csinálod.

Azonban vigyáznod kell arra, hogy ezt se vidd túlzásba, hiszen ha nem tudsz nemet mondani, akkor hirtelen azon kapod majd magad, hogy a sok-sok feladat és szívesség mellett csupán a lényegre nem marad időd.

Tipp: Mérd fel, hogy egy adott helyzetben mennyit bírsz el, és ha priorizáltál, akkor néhány dologra mondj nemet – hidd el, hosszú távon így jobban jársz majd!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást