A tudósok sem vitatkoznak ezzel: mindannyiunkra hatnak a bolygóállások

A tudósok sem vitatkoznak ezzel: mindannyiunkra hatnak a bolygóállások

Címlap / Életmód / Ezotéria / A tudósok sem vitatkoznak ezzel: mindannyiunkra hatnak a bolygóállások

Sokan úgy érzik, hogy nem passzol hozzájuk a csillagjegyük leírása, de a többségnek fogalma sincs arról, hogy az asztrológia nem merül ki pusztán a zodiákus elemzésében. Ott van még az aszcendens, a fontos Holdjegy és még számos bolygó, a különféle szögek, amik a megfigyelések alapján eltérő módon fejtik ki hatásukat mindenki személyiségére. Ez az egész nagyon összetett kérdés, nem véletlen, hogy éveken át kell tanulni.

Eddig azonban nem igazán sikerült bizonyítani az asztrológia működőképességét, leszámítva, hogy ott van az „aha” érzés mindenkiben, aki elmélyült a témában. Azonban most a tudósok alátámasztották, hogy igenis hatással vannak ránk a bolygók. Bizonyítást nyert, hogy a Nap és a Hold gravitációs ereje minden szervezetre kifejti a hatását. Márpedig, ha ez így van, akkor miért ne működhetne ugyanez az asztrológia színterén?

Eugene Golovesov/pexels.com

Úgy hatnak ránk a bolygók, hogy észre sem vesszük

Brazil és angol kutatók vizsgálták a fenti kérdést. Korábbi tanulmányokat vetettek össze, amik azt figyelték meg, milyen hatással van a növényekre és az állatokra az égitestek mozgása. Vajon hogyan állítják be a biológiai órájukat? Egyáltalán hatással van rájuk? Kiderült, hogy az élőlények még úgy is megváltoztatják a viselkedésüket, testük működését, ha valójában fogalmuk sem lehet róla, milyen napszak van, vagy milyen fázisban van a Hold.

A kutatók azt találták, hogy a növények és az állatok is a bolygóra ható gravitációs árapályoknak megfelelően változtatják viselkedésüket. Tudjuk, hogy ezért a jelenségért a Nap és a Hold különleges kapcsolata tehető felelőssé.

 „Minden anyag és élőlény a Földön megtapasztalja a Nap és a Hold gravitációs erőinek hatását. Kijelenthetjük, hogy a bolygó összes élőlénye ebben az összefüggésben fejlődött ki. A gravitációs árapály egy érzékelhető és erőteljes erő, amely mindig is alakította ezeknek az élőlényeknek a ritmikus tevékenységét” – mondta Cristiano de Mello Gallep, a tanulmány szerzője egy sajtóközleményben.

Az adatok azt mutatták, hogy az egyéb ritmikus hatások, például a nappalok és éjszakák váltakozása, vagy hőmérsékletváltozás észlelése nélkül, az élőlények az árapályokhoz igazítják ciklikus viselkedésüket.

Ezt már emberek esetében is kimutatták

Korábban bizonyították, hogy az emberek akkor is képesek szinkronba kerülni a holdciklusokkal, ha nem jutnak elegendő napfényhez. Vagyis, ha nem tudják, mikor van nappal, éjszaka és fogalmuk sincs, telihold van, vagy újhold. A szerzők azt is megjegyezték, hogy a hosszú ideig sötétben, óra nélkül tartózkodó emberek ösztönösen kialakítottak egy majdnem pontosan 24 órás, ciklikus rendszert. Ez a testritmus-ciklus irányította az ember alvási és ébrenléti idejét, étkezéseit sőt, még az egyéb anyagcsere-folyamatokat is.

A kutatócsoport megjegyezte, hogy bár a Nap és a Hold gravitációs hatása csak töredéke annak, amit a Föld gravitációja esetében tapasztalhatunk, ez a hatás mégis elegendő ahhoz, hogy mérhető változásokat produkáljon. Nem csak a vizeinkben és a bolygó tektonikus lemezeiben, hanem bizony bennünk is. 

További érdekes tény, hogy a növények annak fejében képesek változtatni magvaik csírázását, hogy igazodjanak a természetes ciklusokhoz. Hát nem csodálatos? Mindezek tudatában balgaság lenne azt gondolnunk, hogy ránk, emberekre nem hatnak a különféle bolygómozgások… 

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást