Stílus / Divat

Milyen színű a hajad? Mutatjuk, milyen ruhák állnak neked a legjobban

Egy jól megválasztott hajszín – vagy akár a természetes hajkorona – az egész megjelenésedet meghatározza. Ehhez igazítjuk a sminkünket, és bár sokszor nem is tudunk róla, nagyban meghatározza az első benyomásunkat is. Válaszd ki a ruháid színét is úgy, hogy illeszkedjenek a frizurád árnyalatához, és még jobban kiemelheted a szépségedet.

Szőke haj

A szőke haj éppen ártatlansága miatt tud nagyon is szexi lenni. Leginkább talán a kék illik hozzá, de holtversenyben követi a rózsaszín és a világos, élénk zöld szín is.

A sötétebb árnyalatokat inkább kerüld, kivéve a feketét, ami szinte mindenkinek jól áll.

Kevésbé ismert, hogy a szőke hajhoz a grafitszürke is passzol, pedig szépen kiemeli a hajad ragyogását. A fehéret viszont kerüld el, hacsak nem vagy lebarnulva, mert túl sápadtnak tűnhetsz benne.

Fekete haj

A fekete haj elég sok mindenhez passzol, de más és más benyomást kelthet. Pirossal például szenvedélyes, míg lilával kicsit titokzatos, mégis vidám, eleven összhatást érhetsz el.

A fekete ragyogását jól kiemeli a kék szín is, főleg a világosabb árnyalatok.

A fehér elég kontrasztos szín, ezért ha fekete haj mellé ezt választod, viselj valami más színt is kiegészítőként, különben túlságosan merev lehet az összhatás.

A fekete ruhákkal viszont vigyázz, mert túlságosan goth hatást kelthetsz.

Barna haj

A barna elég természetes szín ahhoz, hogy szinte bármivel viselhesd, nagyon kevés árnyalat van, ami nem passzol hozzá. Kifejezetten jól mutat vele a sárga, főleg a világosabb, fényesebb árnyalatok, és a sötétzöld, valamint a smaragdszín.

A kevésbé karakteres árnyalatok, például a bézs, a fehér, a púderszín, halvány pasztell színek és a homokszín is jól mutatnak a barnával. Nem igazán van olyan szín, ami kifejezetten rosszul mutatna a barnával, de kevésbé szerencsés hozzá a barna, mert túl konzervatív, kicsit unalmas lehet az összhatás, a szürke pedig kicsit sápaszthat.

Vörös haj

A vörös nem egy egyszerű szín, hiszen nagyon domináns, és az sem mindegy, hogy világos vagy sötét árnyalatú a hajad. A fekete minden vöröses hajszínnel jól mutat, legyen az burgundi vagy rezes vörös, de ha a bőröd árnyalata megengedi, a fehér is jó választás lehet.

A világosabb vörösöknek a világos zöld, míg a sötét vöröseknek a sötétzöld áll remekül, de a kék bizonyos árnyalatai, főleg a karakteresebb kékek jól mutathatnak.

Érdemes viszont kerülni a pirosat, mert mellette narancssárgának tűnik a hajad, és a lila is túl erős lehet az egyébként is erőteljes vörös mellé, viszont a hidegebb fukszia és pink árnyalatok viselésével színes, egyedi hatást érhetsz el.

Ősz haj

Ha a természetesség jegyében hagytad, hogy az évek múlásával hajad kivilágosodjon, akkor a ruháid színének kiválasztásakor fokozottan vedd figyelembe a szemed színét és a bőröd tónusát, mert ezek sokkal hangsúlyosabbak lesznek.

Az ősz haj a világos, élénk színekkel szépen harmonizál, ezek az egész külsődet fiatalosabbnak, energikusabbnak mutatják, míg a fagylalt- és pasztell színek bájos, mégis elegáns hatást keltenek.

A földszínekkel vagy a feketével azonban idősebbnek tűnhetsz a valódi korodnál, ezért ezeket érdemes kerülni, vagy valamilyen színes kiegészítővel feldobni.