Milyen színek állnak jól neked? Mutatjuk, honnan tudhatod!

Milyen színek állnak jól neked? Mutatjuk, honnan tudhatod!

Címlap / Stílus / Divat / Milyen színek állnak jól neked? Mutatjuk, honnan tudhatod!

Biztos te is észrevetted magadon, hogy ha belebújsz egy ruhába, az állhat csodálatosan és borzasztóan is. Ennek nem csak a fazon lehet az oka, hanem a színválasztás is, ami legalább olyan fontos. Egy jól eltalált szín üdévé, frissé és fiatalossá varázsol, míg egy kevésbé ideális választás sápaszt, öregít és megtöri a harmóniát. De honnan tudhatod, mi áll jól neked?

A színtípusok

A színeket illetően megkülönböztetjük egymástól a hideg és a meleg színeket – hogy a divatban egyszerűbb legyen a csoportosítás, évszakok alapján bontották szét a szakértők az árnyalatokat. A hideg típusok közé tartozik az nyár és a tél, a meleg típusba pedig a tavasz és az ősz sorolható. Most, hogy ezzel tisztába kerültél, már szerencsére könnyű a dolgod: csak azt a fontos szempontot kell megjegyezned, hogy ha a meleg típusok közé tartozol, akkor a meleg színek, ha a hideg típusok közé, akkor pedig a hideg színek állnak jól neked.

A kérdés már csak az, hogy melyik típushoz tartozol! Ennek eldöntésében a szemeid, a bőr-és a hajszíned súghat neked.

Így döntsd el, hova tartozol

Tavasz típus vagy, ha a bőröd barackos árnyalatú, világos színű. A hajad is inkább szőkés, aranyszínű, vagy nagyon világos barna, esetleg vöröses, szemeid pedig a legtöbbször szintén világos árnyalatúak. Lehetnek barnák is, de mindenképpen melegséget sugárzó, nem pedig hideg a tekinteted.

Nyár típus vagy, ha a bőrödnek van egy enyhe hűvös, porcelános beütése, és rózsás alap jellemzi. Szemeid és a hajad világos színű, jellemzően hamvas barna, vagy szőke.

Milyen színek állnak jól neked? Mutatjuk, honnan tudhatod!

Ősz típus vagy, ha a bőröd inkább sárgás árnyalatú, de mindenekelőtt meleg alaptónusú és világos, aranybarna, sárgásbarna színű, nem pedig rózsaszínes. Szemeid változatos színekben pompázhatnak, de jellemző módon meleg tónusúak, és inkább zöldesek, barnásak. A hajad pedig barna, vörösesbarna, némi arany beütéssel.

Tél típus vagy, ha nagyon világos a bőröd, vagy annak ellentettje, kifejezetten kreol vagy – ám ekkor is megjelenik egy kékes alaptónus, ami jellemző rád. Hajad leginkább sötétbarna, vagy fekete lehet, de előfordulhat, hogy a szürkével, fehérrel vetekedő szőke. Szemeid feltűnőek, általában kékek, világoszöldek, vagy mogyoró barnák, feltéve, hogy kifejezetten ragyogóak.

Milyen színeket válassz típusod szerint?

Ha a felsorolás ellenére sem tudtad magadat besorolni egyik csoportba sem, akkor érdemes tenned egy próbát a színekkel. Nézd meg, az egyes típusokhoz milyen színek tartoznak, és válassz belőlük egy-egy ruhát, majd tedd természetes fényben az arcod mellé. Ha a választott szín feltűnően jól áll, akkor sikerült rájönnöd, melyik évszakhoz tartozol, viszont, ha egyértelműen sápaszt és öregít, akkor az adott évszakot lehúzhatod a listádról.

Ez áll jól neked, ha tavasz típus vagy

A típus a meleg csoportba sorolható, ezért a meleg, élénk és világos színek állnak jól neked. Bátran viselheted a rózsaszínt, a sárgát, a friss gyümölcsös pirosakat, a világoszöldet, de még a türkizt és a kék többi árnyalatát is. Szépségedet különösen jól kiemelik a tavasz üde pasztell színei, vagy a nyár vibráló fagylalt árnyalatai is.

Amit kerülnöd kell: a sötét tónusú, erőteljes színeket, de a túl erős neonszínekkel is csínján kell bánnod.

Milyen színek állnak jól neked? Mutatjuk, honnan tudhatod!
Forrás: 1, 2, 3, 4

Ez áll jól neked, ha nyár típus vagy

Ez a típus a hideg csoportba sorolható, ezért leginkább a világos és hideg színek fognak jól állni neked. Viselhetsz sötét színeket is, de fontos, hogy inkább a pasztelles árnyalatok felé húzz, tehát inkább a szürkét és a szürkéskéket próbáld ki. Feltűnően jól fog állni a lila és a visszafogottabb, hűvös alaptónusú rózsaszín és zöld is, továbbá a szürkésfehér. Összességében minden színt viselhetsz, ha az hideg tónusú – akár egy őszies barna is, ha hideg irányba viszi el az összhatást.

Milyen színek állnak jól neked? Mutatjuk, honnan tudhatod!
Forrás: 1, 2, 3, 4

Ez áll jól neked, ha ősz típus vagy

Ez a típus szintén a meleg csoportba sorolható, ezért a meleg, tipikusan őszi színek fognak jól állni neked. A mély, élettel teli tónusok, mint a narancssárga, a vörös, az olíva zöld neked kifejezetten tökéletes, míg más típusokat nagyon sápaszt. Érdemes próbát tenned a barnás, szürkés-kékes árnyalatokkal is!

Milyen színek állnak jól neked? Mutatjuk, honnan tudhatod!
Forrás: 1, 2, 3, 4

Ez áll jól neked, ha tél típus vagy

Hideg típusként neked leginkább a világos színek állnak igazán jól, de a feltűnő, élénk árnyalatok esetében sem kell visszafognod magadat. A fekete, a fehér és a szürke is jó választás, de te bátran viselhetsz pink, királykék, tűzpiros, vagy éppen lila színeket is.

Milyen színek állnak jól neked? Mutatjuk, honnan tudhatod!

Forrás: 1, 2, 3, 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást