Milyen rejtett költségei lehetnek egy felújításnak?

Milyen rejtett költségei lehetnek egy felújításnak?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Milyen rejtett költségei lehetnek egy felújításnak?

Nem várt feladatok elvégzése

Amikor a felújítás költségvetését tervezzük a folyamat elején, legtöbbször csak az alapvető munkafolyamatokkal számolunk. Ezért érhetnek meglepetések minket a felújítás alatt. A legjobb módja annak, hogy ezt elkerüljük, ha előre tájékozódunk a folyamat lépéseiről, így bele tudjuk kalkulálni azon feladatok költségeit is, amikre nem gondoltunk. Tipikus ilyen munka lehet a felújítás utáni takarítás. Erre sok esetben nem gondolunk, pedig ahhoz, hogy a kész lakást ténylegesen igénybe tudjuk venni, a felhalmozódott temérdek port és koszt fel kell takarítani. Ezt nem mindegyik cég vállalja, vagy ha mégis, nem számítja bele az árajánlatba. Figyeljünk oda és tisztázzuk ezt a kérdést, vagy jelezzük ilyen igényünket, már az árajánlatkérés során.
A másik ilyen feladat a sitt elszállítás. Legtöbb esetben nem ezt írják bele az árajánlatba, pedig egy olyan nagy költség lehet, amivel nem árt időben számolni. A felhalmozott törmeléket, másnéven sittet mi magunk nem tudjuk elszállítani, hiszen nem mindegy, hogy hova kerül.

A háztartási szemét közé ugyanis nem kerülhet. Tisztázzuk tehát ezt is az árajánlatkérés során.

A legtöbb szakember minden esteben ajánlja megrendelőinek, hogy komplett felújítás előtt kérjenek külön ajánlatot a bontásra. Így elkerülhetjük a zsákbamacskákat, hiszen minden felület szabaddá válik, így pl. a burkoló a csempebontás után már a megtisztított fogadófelületet fogja látni, nem utólag derül ki, hogy újra kell vakolni a falat. Vagy ha padlófűtést szeretnénk, akkor fel kell bontani a járólapot, ezután lehet, hogy kiderül, aljzatbontásra van szükség, mert a burkolat alatt a korábbi felújításokból újabb réteg burkolatok vannak.

Fontos, hogy kivel dolgozunk

A fentiekből is tisztán látszik már, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy kivel dolgozunk. Nagyon sokat számít, ha a felújítás végére nem akarunk pórul járni, hogy olyan megbízható csapatot válasszunk, akik rendelkeznek referencia munkákkal.

A Lukács General szakértő csapata nem csak gyorsan, de megbízhatóan és precízen végzik el a felújítási munkálatokat. Tételes árajánlatot adnak, és minden apró részmunkát is beleszámolnak az elején. Emellett garantálják, hogy a szerződésbe foglalt határidőt pontosan tartják, így nem kell attól félni, hogy a megcsúszott munkálatok miatt nem tudjuk időben átvenni az elkészült álomotthonunkat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást