Milyen púdert vegyél?

Milyen púdert vegyél?

Címlap / Stílus / Arc / Milyen púdert vegyél?

Ha szeretnéd tartóssá tenni a sminked, célszerű, ha veszel egy arcpúdert. Na, de milyet? Helyzetfüggő, hogy a préselt vagy a por változattal jársz-e jobban. Megmondjuk, mikor melyiknek van helye a táskádban!

Mi az a préselt púder?

Onnan lehet felismerni, hogy az állaga egy szilárd tömb. Gyakran kinyitható, kompakt tokba helyezik, kis tükörrel együtt. Ez védi meg a sérüléstől.
A részecskéket valamilyen ragasztóanyag – többnyire gumi alapú – tartja össze.

A préselt púder használata

A sminkmesterek puffnit javasolnak hozzá, amit végig kell húzni a púder felszínén, majd enyhe, ütögető mozdulatok kíséretében felvinni a bőrre.
Az apró szivacsot gyakran kell tisztítani, mert könnyen elszaporodhatnak rajta a baktériumok.

Mi az a porpúder?

Nem tartalmaz kötőanyagot. A porszerű részecskéket a kompaktnál általában nagyobb tartóba helyezik. Általában több árnyalatban kapható, mint a préselt változat, egészen világostól a színes bőrűeknek szánt termékekig.
Fedőképességük változó: választhatsz olyat, ami átlátszó réteggel fixálja a sminked, de némelyik akár komolyan bőrhibák elfedésére is alkalmas lehet. Fénylő és csillámos verzió is létezik belőle.

A porpúder használata

Puffni vagy nagyméretű ecset segítségével egyenletesen oszlasd el az arcodon, különös tekintettel a T-zónára – így zsíros vagy vegyes bőr esetén kiküszöbölheted a csillogást!

Mikor jó a préselt púder?

Egy mozdulattal helyrehozza a fölösleges olaj okozta csillogást, és helyreállítja a matt finist. Kiváló egy-egy bőrhiba eltüntetésére, ám az egész arc fedését nem garantálja.
Semmiképp sem szabad megosztanod a terméket másokkal, hiszen a kórokozók elszaporodása mitesszerek és pattanások formájában jelentkező gyulladáshoz vezethet.

Mikor jó a porpúder?

Alapozó fölé, a tökéletes fedés érdekében. A természetes hatáshoz enyhe fedésű darab szükséges, ám kreol bőrön krétaszerűen festhet, így érdemes bronzosítóval keverni. A titánium-dioxidot tartalmazó termékek szolgálnak a lehető legjobb fedéssel, tehát egész arcra kiterjedő bőrproblémák esetén is segítenek.
Amennyiben még mindig bizonytalan vagy, hogy melyik púder való neked, nézz szét a drogériában, s a kézfejeden próbáld ki a tesztereket! Így érezheted a különbséget, de az arcodra semmiképpen sem érdemes fölvinni a sokak által piszkált terméket. A szépségblogok és –fórumok is sokat segíthetnek, hiszen egy hozzád hasonló bőrtípusú lány tapasztalatait olvasva magad is tájékozottabb lehetsz.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!