Milyen az ideális férj és férfi? Utána jártunk!

Milyen az ideális férj és férfi? Utána jártunk!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Milyen az ideális férj és férfi? Utána jártunk!

Lehet horoszkóp alapján keresgélni, ahol megtudhatjuk, hogy ha minden bolygó együtt áll, milyen típus az, akivel akár egy életet is leélhetünk. Akár. Régen ez nem volt kérdés, azzal élte le a nő és a férfi az életét, akit egyszer kiválasztott magának. Emiatt pedig rá volt kényszerülve arra, hogy jól nézze meg azt, hogy kivel áll szóba. Mára kicsit bonyolultabb a történet, a nőknek más jogaik lettek… köztük az, hogy szabadon bírálják azt a férfit, akit életük részévé választottak. A férfinak pedig mára elemi joga lett a tökéletes nőhöz.

A férfiak és választásaik

John Galsworthy mondta: ,,A szépség csodálata és a birtoklás vágya még nem szerelem.” Bár ezt egy férfi mondta, a nők nagy része mégis úgy gondolja, vagy legalábbis azt hangoztatja, hogy elég elkápráztatni egy férfit, aztán a többi majd jön magától – csak némi játszma, rafináltság kell a tartós kapcsolathoz.

A helyzet az, hölgyeim, hogy miközben vágyunk a megértő társra, az értékeken alapuló mély kapcsolatra, már régen hozzászoktattuk a férfiakat ahhoz, hogy párválasztási igényeik ne a valós értékeken alapuljanak. Tehát, nagy valószínűséggel egymás lelkének megismerésének igénye nélkül jön létre egy kapcsolat, melyhez nagy reményeket fűzünk – alaptalanul.

Miért csal a férfi?

Régen sem volt ritka ez, a különbség csak annyi volt, hogy a házasság szentsége, a házastárs iránti tisztelet, az életközösség felvállalása a család túléléséért, sokkal erősebb volt. Létezett sok hűséges kapcsolat a régi időkben is – ezeket a kapcsolatokat a hit – Isten hit, egymásban való hit – tartotta össze, tette boldoggá, élethosszig hűségessé, nem csak a szerelem, szeretet.

A férfi hűtlenségét botorság lenne a génekkel, vagy egyéb elméletekkel magyarázni, mivel minden hiányosságot, kísértést le lehet győzni akarattal – ha az ember lelke egészséges. Az is tévút, hogy a férfi nem kap meg számára fontos dolgokat otthon. Sőt, az is, hogy a nők nem megfelelőek manapság. A válasz a neveltetésben és az önismeretben rejlik.

A hűtlenség elég ok?

Határozottan állíthatom, hogy egy férjét, társát szerető, okos nőnek nem. A válásra, szakításra nem a hűtlenség miatt kerül sor. Az csak a végjáték. Egy kapcsolatban a nőnek éreznie kell, hogy ő a legfontosabb, hogy a férfi mindennapjai általa nyernek értelmet.

Értem ez alatt azt, hogy a nő többnyire háttérmunkát végez a férfi életében – és ez így helyes. De ettől még nem kell, hogy másodrangúnak érezze magát.

Ezt elérni pedig a férfi dolga. Figyelmességgel, törődéssel, akár közhelyekkel, azzal, hogy figyeli, megismeri, és jól értékeli a nőt létét az életében. A megfelelő szó amit keresünk, a kölcsönösség. Sok férfi – ahogy nő is – nem fektet energiát a kapcsolatba, inkább belekezd egy másikba.

Ideális férfi, egy felmérés szerint

Hosszú a jelzők listája. Tapintatos, érzékeny, alázatos(?), a nőt szépnek tartja, kiváló humorérzékkel rendelkezik, több nyelven beszél(?), kedves, romantikus, hűséges, nagylelkű, csodálatos szerető, szereti a macskákat, fitt, kulturált… ezért nem szeretem én, az ilyen jellegű felméréseket.

Minden nő – sőt, férfi is – tudja, hogy ilyen férfi nem létezik. Az, aki ennyi mindent akar szeretni a másik emberben, az nem tudja, hogy mit is akar tulajdonképpen. Első körben talán azt kellene tisztázni: milyen vagyok én, mi a valódi igényem? A konkrét elvárások hiánya mindig egy ilyen hosszú, irreális tartalmú listákat hoz létre. A kicsi, reális igény nem egyenlő az igénytelenséggel.

Ki hát az ideális férj, férfi?

Nem tudom, hogy más nőnek milyen. Azt tudom, hogy nekem milyen. A humorérzék a túlélés feltétele számomra, mivel átsegít a hétköznapok bajain, unalmán – mindenen. Fontos, hogy tudjam szeretni a hibáit, és tudjam tisztelni az erényeit. Kell hiba egy férfiba, ettől lesz közeli, emberi, és kell egy olyan erény, aminek tisztelete életünk végéig kitart.

És hogy humoromnál maradjak: azért az sem baj, ha kék a szeme, milliomos, jól tangózik, szereti a macskákat… és minden nap hoz nekem csokit.
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást