Életmód / Ezotéria

Milyen anya vagy? A csillagjegyedben a válasz

Az anyaság az életben az egyik legfontosabb, és talán legnehezebb szerep, amit természetesen képtelenség tökéletesen játszani, és nem attól lesz valaki jó anya, hogy soha nem hibázik, hanem hogy szereti a gyermekeit, és mindig szem előtt tartja az érdekeiket. A horoszkópok azonban, amelyek pontosan leírják egy-egy jegy személyiségjegyeit, arról is árulkodnak, hogy a különböző csillagzat alatt születettekből milyen anya lesz. Rád igazak a leírtak, vagy te más nevelési elveket vallasz?

Kos

A kosok határozott, egyenes személyiségek, akik véghez viszik, amit egyszer a fejükbe vettek, így nagyon jól helyt állnak az olyan helyzetekben, amikor következetességre van szükség.
Ha tudják, hogy most a gyerek érdekében ki kell tartaniuk, akkor sem hiszti és duzzogás, sem a krokodilkönnyek nem hatják meg őket, és általában abban is jók, hogy rendszeres, kiszámítható mindennapokat teremtsenek meg a kicsiknek, a kamaszkor azonban, amikor nagy rugalmasságra van szükség, különösen idegőrlő lehet egy Kos anyának.

Bika

A Bika igazi szívós, harcos típus, aki minden követ képes megmozgatni, ha arról van szó, hogy a gyermekeit segítse. Nem ijed meg senkitől, képes bárkivel szembe szállni, és jajj annak, aki a gyerekeivel mer újat húzni.
A Bikák nem ismernek lehetetlent, és ezért a gyerekeik jó eséllyel indulnak az életben, hiszen az anyuka erején felül teljesít, cserébe azonban hasonló kitartást vár el a gyerekektől is. A Bikák ugyan óvják és féltik, de nem kényeztetik el a gyerekeiket, ugyanakkor hajlamosak lehetnek néha túl sokat elvárni a kicsitől.

Ikrek

Az Ikrek anya a nevelésben is két arcú, ha kell, gyengéd és odaadó, gondoskodó szerepben jelenik meg, akivel öröm a közös móka és a játék, azonban, amikor arra van szükség, képes szigorú lenni.
Általában jól váltogatja ezeket a szerepeket, ezért a nevelésben is sikeres lehet, azonban fontos, hogy következetes maradjon, és ne akkor térjen át egyik szerepről a másikra, amikor neki kényelmesebb, hanem amikor a gyerek érdeke úgy kívánja, különben összezavarhatja a kicsit az ellentétes tartalmú üzenetekkel.

Rák

A Rákok kifejezetten családcentrikusak, akik imádják a gyerekeket, és a gyerekek is ösztönös közelséget éreznek ezekkel a jó lelkű, de kicsit visszahúzódó személyiségekkel. A Rák mintha csak anyaságra teremtetett volna, egyszerűen tökéletes erre a szerepre, még ha a mindennapokban kicsit félénk is, amikor a gyerekéről van szó, bármire képes, ráadásul a legproblémásabb, legnyűgösebb gyereket is képes megnyugtatni.
Az egyetlen dolog, amire vigyáznia kell, hogy bármennyire élvezi is az anyasággal járó szerepet, találjon magának valami olyan tevékenységet, ami a családtól független, és örömet okoz neki, mert ha kizárólag az anyaságban éli ki magát, később nagyon nehéz lesz elengednie a felcseperedő gyermeket.

Olvastad már?  Hogyan szeretnek az Ikrek férfiak? Az Ikrek szerelmének fény- és árnyoldalai

Oroszlán

Az Oroszlán büszke természet, és gyermekére, mint élete fő alkotására, szintén büszkén tekint. Az Oroszlán anya természetesen a saját gyerekét a legszebbnek, legokosabbnak, legbájosabbnak látja, és amíg mindezt egészségesen kezeli, addig segíthet abban, hogy a gyerek önbizalmát építse, ugyanakkor a túlzott elvárások frusztrálhatják is a kicsit.
Ugyanakkor az Oroszlán igazi harcos személyiség, akiből, ha kell, bármikor előbújik az anyatigris, így a gyerek biztonságban érzi magát mellette, és bármikor bátran fordul hozzá a problémáival.

Szűz

A Szűz anya igazi gondoskodó, csupa szív természet, aki viszont nehezen viseli a rendetlenséget. Az a típus, aki ha kell, inkább eltakarít a gyerek után, csak hogy rend is legyen, és konfliktusba se kelljen keveredni.
A meleg szívű Szűz anya hajlamos lehet elkényeztetni a gyereket, ugyanakkor vitathatatlan, hogy nagyon jó példát mutat, és kivételesen bensőséges, meghitt és erős kapcsolatot képes kialakítani utódaival.

Mérleg

A mindig harmóniát kereső Mérleg hajlamos becsukni a szemét és a fülét, ha koszos pelenkákról vagy lebüfizett előkékről van szó, és még arra is kapható, hogy falazzon a gyereknek más családtagok előtt, mert a nyugodt, békés környezet mindennél fontosabb számára.
Mivel nehezen hoz döntéseket, és nem is különösebben kitartó, nem tartozik a legkövetkezetesebb szülők közé, de páratlan együtt érző képességének köszönhetően mindig bele tudja képzelni magát a gyerek helyzetébe, és szó szerint együtt sírnak, együtt nevetnek. A Mérleg anyák a gyerekükkel igazi lelki közösséget alkotnak.

Skorpió

A Skorpió szélsőséges természet, aki könnyen elveszíti a türelmét, ezért a gyerekei hamar megtanulják, hogy anya idegeivel nem érdemes szórakozni, mert ha egyszer kiszab egy büntetést, nem valószínű, hogy meglágyul a szíve. A Skorpió anyák általában szigorúak, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnának gyengédek is lenni, sőt.
A Skorpiók képesek kivételesen mély érzelmek megélésére, így általában a gyerekeikhez is szinte emberfeletti, zsigeri szeretet köti össze őket, még az sem ritka, hogy megérzik, ha például a gyerek beteg, vagy valami rossz történt vele. Mivel a Skorpiót vonzzák a nehéz feladatok, az anyaság összetett szerepét is élvezi.

Nyilas

A Nyilas, mint igazi játékos, mókás természet, valódi játszótársa lehet a gyereknek, és mivel folyton érdeklődik, és mindenre nyitott, később is képes lesz lépést tartani a cseperedő kamasszal, aki ekkor is bármikor a bizalmába avatja.
Ugyanakkor a Nyilas nehezen viseli a kötöttségeket, szüksége van szabad mozgástérre, ezért különösen fontos, hogy néha kicsit ki tudjon szabadulni otthonról, különben belefásulhat a szerepébe. Lelkesedő, mókás természete azonban, ha hagyják kibontakozni, igazi kalandparkká varázsolhatja az otthont, ahová a szomszéd gyerekek is szívesen átjárnak.

Bak

A Bak megfontolt, kicsit régimódi természet, és gyakran anyaként is a klasszikus szerepbe helyezi magát. Beköti a sebeket, süteményt süt vasárnap, elviszi a gyerekeket edzésre, azonban nehezen nyílik meg, és nem kifejezetten rajong az újdonságokért, ezért a kamaszkorba jutó gyerek kicsit eltávolodhat tőle.
Az erős kötelék persze ilyenkor sem szűnik meg, és szerencsére a Bak érzi, mikor kell közbelépnie, és mikor van szüksége a gyereknek arra, hogy most hagyja kicsit egyedül felfedezni a világot. A Bak anya talán nem folyik bele a gyereke minden pillanatába, de erős, stabil várként mindig ott áll mögötte, ha szükség lenne rá.

Olvastad már?  A Halak személyiségjegyei – 5 meghökkentő, de igaz tulajdonság

Vízöntő

A Vízöntő az a típus, aki igyekszik a gyermekének minél többet megmutatni a világból, és szeretné átadni neki az évek alatt megszerzett tudását. A Vízöntő anya nem bízza pusztán az iskolára az oktatást, sokat mesél, sok helyre igyekszik elvinni a gyerekét, mert a szellemi fejlődést mindennél előbbre valónak tartja.
Mivel nyugodt és kreatív egyszerre, a Vízöntők általában jó kedélyű, kiegyensúlyozott anyák, akik a gyakorlati dolgokban azonban nem mindig jeleskednek. Ideális helyzetben van mellettük egy olyan pár, aki észben tartja, mikor kell oltásra vinni a gyereket, vagy melyik nap van a zongora óra, mert a Vízöntő az alantas világi dolgok helyett szívesebben merül el a gyerekkel együtt a csodás mesevilágban, ahol remekül érzik magukat együtt.

Halak

A Halak igazi túlélő típus, aki bármikor képes feláldozni a saját igényeit a gyerekei boldogsága érdekében. A jég hátán is megél, így számára nincs lehetetlen, és bármilyen nehézséget, bármilyen akadályt leküzd, ha a gyerekeiről van szó.
Nem mondható kifejezetten következetesnek, mivel néha ő maga sem tudja pontosan megfogalmazni, hogy mit akar, és ez zavaró lehet a gyerek számára, de cserébe mindig benne van a játékban, képes lelkesedni azért, ami a gyereket is érdekli, és nem csak állandó védelmezője, igazi barátja is lesz a kicsinek.