Mikor nem érdemes spórolni a szakembereken?

Mikor nem érdemes spórolni a szakembereken?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Mikor nem érdemes spórolni a szakembereken?

Később persze kiderül, hogy ez egy rossz döntés volt. De mire rájövünk már többe kerül szakembert hívni, hogy helyrehozza amit még mi pluszban elrontottunk. De az is lehet, hogy nem rontunk el semmit, csak szimplán rájövünk,  hogy túl sok idő és energia ment el rá és legközelebb biztos, hogy segítséget fogunk kérni.

Az alábbi listában összegyűjtöttük, hogy milyen esetekben érdemes megbízható szakembert keresni:

1. Villanyszerelés

A villamosenergia és annak szerelése komoly veszélyeket rejt magában, így villanyszerelési munkáknak sose álljunk neki szakértő segítség nélkül, mert azon túl, hogy ránk nézve baleset, és durvább esetekben életveszélyes is lehet, még saját otthonunkban is olyan kárt tehetünk, aminek a javításához, igen mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Még a kisebb szerelési munkáknak, mint például a egy villanykapcsoló cseréje, sem érdemes nekiállni úgy, hogy legalább első alkalommal nem kérünk szakszerű segítséget.

2. Költöztetés

Annak ellenére, hogy mindenkit nagy izgalommal tölt el, ha új otthonba költözik, maga a költözés folyamata bizony igen nagy fejfájást és stresszt okoz mindennapjainkban. Egész eddigi életünket be kell csomagolnunk. A bútorokat szétszerelni, megfelelő költöztető járművet keresni, és a pakoláshoz barátokat ismerősőket megkérni.

Ebben az egészben már szinte előre gondolatban elfáradunk. Szerencsére profi költöztető cégek minden feladatot gyorsan és nagy szakértelemmel elvégeznek helyettünk, így értékeinket maximálisan rájuk bízhatjuk. Érdemes körbenézni az soskoltoztetes.hu költöztető cég weboldalán. A csomagolástól, a bútorszerelésen át, a pakolásig mindent elvégeznek helyettünk. Ráadásul ők megfelelő gépjárműparkkal, és munakerővel rendelkeznek, így jelentősebb mennyiségű költöztetésre váró holmink, bútorunk költöztetése sem okoz számukra problémát.

3. Elektromos eszközök bekötése

Új elektronikai eszköz vásárlásakor sok esetben a garancia feltétele, hogy szakember végezze el a bekötést. De ennek nagyon sokszor nemcsak garanciális, hanem biztonsági oka is van. Egy nem megfelelően bekötött villany, vagy gáztűzhely, vagy esetleg bojler igen komoly veszélyforrás is lehet.

A szakember pontosan tisztában van azzal, hogy a meglévő rendszerre rá lehet-e bármit kötni, ráadásul a nagy teljesítményű gépeket fixen a hálózatba kell kötni, amely veszélyes lehet ha nem szakember végzi el.

4. Klímatisztítás

A klimát egészségünk érdekében rendszeresen évente javasolt tisztítani, és mindenképpen bízzuk klímás cégre ezt a feladatot, hiszen a nem megfelelő, vagy elhanyagolt klíma igen komoly egészségkárosító hatással lehet ránk nézve.

A klímában elszaporodhatnak a penészgombák, és egyéb kórokozók, amelyek komoly felső légúti megbetegedéseket okozhatnak.  Egy idő után kellemetlen szagot áraszthatnak használat közben. Ráadásul az elhanyagolt klímának növekedhet az áramfogyasztása, és könnyebben meg is hibásodhat. 

Hogy a fentieket elkerüljük, rendszeresen hívjunk szakembert a klíma tisztítási feladatokra.

5. Szobafestés

Sokan döntenek úgy, hogy az otthonuk festését megoldják maguk, hogy ezzel pénzt spóroljanak, ám ez közel sem biztos, hogy így van, mert lehet, hogy munkadíjat spórolunk vele, de időt semmiképpen, ráadásul a végeredmény sem feltétlenül lesz olyan tökéletes, mintha profi szobafestőt bíznánk meg.

Egy szoba festése ráadásul előkészülettel is jár hiszen előtte a falfelületet elő kell kezelni, lekaparni, glettelni, csiszolni, mélyalapozni. Ha ezeket nem megfelelően végezzük el, akkor a festés sem lesz szép, a festék felhólyagosodhat, vagy esetleg felpöröghet, a fal felszíne nem lesz szép egyenletes. Festő szakember nem csak gyorsan, hanem precízen is végzi el helyettünk a festési feladatokat, hogy  otthonunk falai között tökéletesen érezzük magunkat.

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást