Miért veszünk több ruhát, mint amennyire szükségünk van?

Miért veszünk több ruhát, mint amennyire szükségünk van?

Címlap / Stílus / Divat / Miért veszünk több ruhát, mint amennyire szükségünk van?

A fejlett esztétikai érzék is bűnös?

A nők esztétikai érzéke jóval fejlettebb, mint a férfiaké. Szeretik magukat körülvenni gyönyörű holmikkal, hangsúlyozni akarják saját erősségeiket. Így nem csoda, hogy kevésbé képesek ellenállni egy ruha rendkívül nőies szabásának, ami kiemeli kerek idomaikat. Sőt nőként nagyon gyakran nem is annyira ruhákat veszünk, hanem azt az illúziót, hogy olyan őrült jól fogunk kinézni az adott cuccban, mint a szupermodell, aki a márkát hirdeti. Sokszor gondoljuk azt is, hogy ennek köszönhetően egy bizonyos közösség tagjai leszünk – például a legújabb trendeket követő nők elit kommunájának, amihez presztízs társul. És persze ott van a szenvedély kérdésköre: egyes nők több ruhát vásárolnak, mint amennyire szükségük van, mert a divat a passziójuk. Érdekes kézitáskákat, favorizált brandekhez tartozó cipőket vagy ruhákat gyűjtenek, amelyek birtokában egyszerűen jobban érzik magukat.

Téged is minden évben benyelnek a gyorsan változó trendek?

Az egyes ruházati márkák nagyon jól tudják, hogyan lehet pénzt keresni rajtunk. Minden szezonban olyan új trendeket hirdetnek, amelyek jelentősen eltérnek az egy évvel ezelőtti divattól. Emiatt sokan hajlamosak lecserélni az egész ruhatárukat. A gyorsan változó trendek ösztönzik a fogyasztást, ami viszont hozzájárul a környezetszennyezés egyre növekvő ökológiai lábnyomához. Érdemes tehát átgondolni, mire van szükségünk, ügyesen összeválogatni az alap kollekciót, és a kiegészítők tárházára helyezni a vásárlási láz fókuszát. Elég egy leheletnyi frissességet vinni a ruhatárunkba, és máris kijátszottuk az aktuálisan megunt ruhánkat egy ügyesen megválasztott, érdekes fülbevalóval vagy egy extravagáns táskával. Nézd meg az Answear.hu táska kollekcióját, és válassz magadnak néhány bravúrosan vérpezsdítő darabot: https://answear.hu/k/noi/kiegeszitok/taskak.

Imádjuk az innovációt, ugye?

Egyes nők imádnak új területeket felfedezni, új ruházati stílusokat megismerni, és megnézni, hogy egy adott szín hogyan illeszkedik az ő adottságaikhoz. Az extrovertáltság ezen tendenciáját sajátos módon mutatják: rendkívüli éhségük van az újdonságokra. Ez vonatkozik a divatra, a szépségre és az élet számos már területére is. Érdemes azonban elgondolkodni azon, hogy mi az, ami ténylegesen passzol hozzánk, az alakunkhoz, az életmódunkhoz, a stílusunkhoz, és ezeket közös nevezőre hozni a vágyainkkal. Ennek köszönhetően egy teljesen új tapasztalattal gazdagodhatunk. A Karl Lagerfeld által képviselt időtlen és klasszikus modernizáció tökéletesen alkalmas arra, hogy kielégítse az újdonságok iránti igényt, csekkold a szortimentet az Answear.hu kínálatában: https://answear.hu/m/karl-lagerfeld.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást