Ez a 6 meglepő dolog vonzza az otthonodba a bogarakat

Ez a 6 meglepő dolog vonzza az otthonodba a bogarakat

Címlap / Otthon / Háztartás / Ez a 6 meglepő dolog vonzza az otthonodba a bogarakat

1. Régi könyvek

Ha van az otthonodban, például a padláson több régi könyv is, érdemes tudnod, hogy a papírlapok nagyon vonzzák magukba a bogarakat. Ebbe a kategóriába tartoznak az újságok és a levelek is.

Például a csótány vagy az ezüstös pikkelyke imádja a cellulózt fogyasztani. Így nem csak több rovart találsz majd a lakásban, de ráadásul a könyveid, emlékeid is megrongálódnak. A legjobb, ha egy műanyag, légmentes dobozban tárolod őket, ahová véletlenül sem jutnak be – és így a szagukat sem érzik meg.

2. Fehér fényforrások

Az erős fények, legyen az fehér vagy kék hatású, vonzzák a rovarokat az otthonodba, míg a sárga, pink és narancsos árnyalatok kevésbé érdekesek számukra. A LED körte egyébként majdnem mindig jó választás erre az esetre.

Bár fehér fénye van, az valójában több különböző szín keveréke, így mégsem annyira feltűnő a rovarok számára, de vannak sajnos kivételek. A legbiztosabb megoldás az, ha olyan körtét választasz kint a teraszra, ami sárgás árnyalatú, így nyugodtabban kiülhettek akár este is!

Fényforrások vonzzák a bogarakat
NeagoneFo/istockphoto.com

3. Fehér ablakkeret

A ház és az ablakkeret színe sem mindegy! A világos, fehér színek, sőt, még a sárga is nagyon feltűnő a rovarok számára. Emiatt pedig nem csak a falakon, de akár az ablakok köré is tömörülhetnek, majd akár oda rakhatnak tojásokat is.

Ha eleged van belőlük, érdemes kék vagy zöld árnyalatban gondolkodni, mert ez a természetben is gyakran előfordul, ebből kifolyólag pedig számukra is kevésbé csalogatóak. Azonban vigyázz, mert a szúnyogokat egyébként pont a nagyon sötét színek vonzzák!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást