Hozzávalók:
– 15 dkg kukorica szemek (fagyasztott vagy friss)
– 5-6 dkb. koktélparadicsom
– 1 evőkanál növényi olaj
– 2-3 szál apróra vágott zöldhagyma, pár zöld szárat hagyjunk meg díszítésnek
– 2 kiskanál zúzott fokhagyma
– 1 kiskanál apróra vágott csípős paprika
– 1 liter pulykahús alaplé
– 0,5 kg főtt pulyka, kicsontozva, darabokra vágva
– 1 érett avokádó
– 2 lime
– 2 evőkanál majonéz
– 2 evőkanál apróra vágott, friss koriander
Elkészítése:
1. A pulykahúst (minél csontosabb legyen – nyak, comb, hát) főzzük meg sós vízben. Öntsük a levét egy külön tálba, a húst csontozzuk ki és vágjuk kis darabokra.
2. Egy nagy lábasba öntsünk kevés olajat, majd kezdjük el pirítani a kukoricaszemeket aranybarnára. Tegyük félre egy tálba. Végezzük el ugyanezt a koktélparadicsomokkal is.
3. Ugyanebbe az ízes olajba közepes lángon pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymával, csípőspaprikával. Csökkentsük takarékra a hőt. Öntsük hozzá a húslevet, tegyük hozzá a paradicsomot, kukoricát, húst. Sózzuk, borsozzuk. Főzzük így kb. 10 percig.
4. Hámozzuk és törjük szét villával az avokádót. Keverjük hozzá a lime levét és a majonézt, majd a koriandert. Sózzuk, borsozzuk.
5. Tálaljuk a levest, tegyünk a tetejére avokádókrémet. Díszítsük zöldhagymával.