Kert és terasz / Otthon

9 meseszép kerti dekoráció, amit könnyen megvalósíthatsz

9 meseszép kerti dekoráció, amit könnyen megvalósíthatsz

A tavasz közeledtével máris azon töröd a fejed, hogyan tehetnéd igazán esztétikussá és otthonossá a kertet? Most adunk neked néhány tippet, amelyek segítségével minimális pénzbeli és energiabefektetéssel a legtöbbet hozhatod ki a kültéri pihenésből – az egész család legnagyobb örömére!

A régi létra új élete

Azt hitted, hogy a látványos és egyedi kerti dekoráció magától értetődően drága is? Nézd csak, milyen takaros tárolót lehet gyártani egy ősrégi, kopott létrából!A rusztikus felület olyannyira divatos, hogy sokan még az új anyagokat is antikolják – mert az „ócskaság” igazán divatos!

Fokozhatod a hatást, ha retró stílushoz illő tárgyakat pakolsz rá: a régi vágású locsolókannák és edények például tökéletes kaspót jelentenek.

Kő és kavics

Sokat törted azon a fejed, hogy milyen járófelület lenne a legideálisabb a kertbe? Amennyiben kizárólag egyetlen anyagban gondolkodtál, nem csoda, hogy nem jutottál dűlőre!

A homogén talajnál, kövezetnél vagy kavicságynál sokkal szebb és barátságosabb, ha párosítasz kettőt – akár merőben szokatlan módon! A képen látható kert tulajdonosa egyszerre élvezheti a kő stabilitását és a kavicsok természetességét. Ugye, milyen csábítóan hangzik?

Kerti bútor másképpen

Ki mondta, hogy kerti bútor csakis műanyagból vagy rattanból készülhet? Bár e hagyományos kültéri alapanyagok tényleg csodálatos megoldások alapját képezhetik, nem muszáj ragaszkodnod hozzájuk.

A kárpit nélküli beltéri bútordarabok többsége ugyanis némi felületkezelés után tökéletesen alkalmas arra, hogy esőtől védett erkélyen, teraszon vagy kertrészben szuperáljon.

Lépcsős pihenőhely

Mindig is egy saját kis zugról álmodtál a természetben, ahová kedvedre visszavonulhatsz, hogy olvasgass vagy meditálj egy keveset? Nos, ha van saját kertetek, akkor itt az alkalom, hogy valóra váltsd mindezt!

Ezen a fotón elbűvölő példát láthatsz arra, hogy minimális befektetéssel hogyan teremthetsz magadnak egy ilyen sarkot a kerítés mellett. A falépcsőt övező virágok ráadásul paradicsomi idillt eredményeznek.

Gyertyák mindenhol

Ha gyertyarajongóként szívesen meggyújtasz néhányat a szobában esténként, biztosan nem lenne ellenedre a szabadban is hasonló hangulatot élvezni.

Természetesen külön mécseseket és tartókat is vásárolhatsz erre a célra, ha azonban nem szeretnél ilyesmire költeni, vagy éppen az egyedi megoldások híve vagy, vesd be a befőttesüvegeket meg a kreativitásodat!

Persze, ne felejtsd el gondoskodni a biztonságról: fa és fafelület közelében inkább ne égjen gyertya…

Újrahasznosított rekesz

A rekeszek szemétnek számítanak, hiszen csak bizonyos termékek szállításánál veszi hasznukat az ember. Vagy mégsem?

Ha van kedved, ments meg néhány farekeszt a hulladéksorstól, tegyél bele virágládát, ültesd tele – s ha ez nem elég, bátran dekoráld a külsejét is! Az ismerőseid azt fogják hinni, készen vásároltad a kompozíciót, mert annyira stílusos.

Virágos üdvözlet

Az ajtódísz kitűnő módja annak, hogy esztétikus látvánnyal köszöntsd a hozzád érkezőket. Saját kert esetén azonban lehetőséged nyílik arra is, hogy már a kapun belépve üdvözöld őket valami szemet gyönyörködtetővel.

A képen látható kompozícióhoz nem kellett más, csupán két rekesz, némi festék, egy régi locsolókanna, egy szalag és két növény – a szív alakú „Willkommen”, azaz „Üdvözlet” felirat már tényleg csak hab a tortán. Ezt a feladatot sziklakerttől kezdve gyakorlatilag bármilyen összeállítás elláthatja.

Tetris a falon

Hát persze, hogy ismered a jó öreg Tetris játékot, és a kép címének láttán kedved is támadt hozzá! Amennyiben szereted a vidám dekorációt, neked találták ki az erre hajazó polcot. Kül- és beltéren egyaránt bevetheted, sőt: akár te magad is elkészítheted.

A legtöbben festett gipszformákkal oldják meg a dolgot, de természetesen készen is megvásárolhatod. Különösen jól mutatnak rajta a kisebb virágok, illetve egyszínű bútorokkal kombinálva látványos stíluselegyet alkot.

Olvasósarok

Lehet, hogy egy fecske nem csinál nyarat. De az biztos, hogy egy pokróc viszont minden további nélkül megteremti az otthonos hangulatot! Ha sokat tanakodtál rajta, mi kellene a kerti pad vagy hintaágy barátságosabbá varázsolásához, íme, egy lehetséges alternatíva: rendszeresíts kültéri használatra néhány takarót és hozz létre egy hangulatos olvasósarkat!

A tavaszi és nyári estéken így akár hűvösebb időben is bátran ücsöröghetsz odakint – ilyenkor egy hordozható olvasólámpa is a segítségedre lehet.

Neked melyik a 9 tipp közül a kedvenced? Esetleg megvalósítottál egy jobbat? Várjuk kommentben!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást