Meseszép kaktuszkertek cserépben – Ezt még te sem tudod elpusztítani

Meseszép kaktuszkertek cserépben – Ezt még te sem tudod elpusztítani

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Meseszép kaktuszkertek cserépben – Ezt még te sem tudod elpusztítani

A kaktuszt sokan nem tartják teljes értékű szobanövénynek, pedig a szívós, tüskés kis zöld csodák gyorsan belopják magukat a szívedbe, ha egyszer adsz nekik egy esélyt. Mi több, az igazi kaktuszrajongók azt mondják, ha egyszer veszel egy kaktuszt, nincs többé megállás. Az alábbi fotók pedig azt igazolják, hogy a kis pozsgások is igazán különleges szobadíszek lehetnek.

Saját zen kert

Speciális felszerelést is áruló virágboltokban kaphatsz színes homokot, így egészen különleges kis terráriumokat is alkothatsz.

De az üveg edénybe ültetett, egyetlen, formás kis kaktusz a hagyományos homokban is jól mutat, ráadásul a finom anyagba különböző mintákat fésülhetsz, rajzolhatsz, ez pedig tökéletes módja a relaxációnak, kikapcsolódásnak.


Így győzd le a stresszt, mielőtt az győzne le téged


Elmélkedj egy kicsit kedvenc szobanövényed társaságában, és biztosan nem lesz olyan probléma, amire ne találnál majd valamilyen megoldást.

Titkos világ

Sokan azért ódzkodnak a kaktuszoktól, mert nem tipikus szobanövény megjelenésük van.

Lássuk be, némelyikük úgy mutat, mintha valamilyen letűnt világ óriási, félelmetes növényóriásának kicsinyített mása lenne.

Vannak azonban, akik pontosan ezt szeretik a kaktuszokban, és amolyan titkos kis világot alkotnak a cserépben, a növények mellé elhelyezett kiegészítőkkel.

Ez tökéletes dekoráció lehet akár a nappaliban is, de biztos, hogy a gyerek is szívesen nevelgeti majd saját kis titkos világát, ráadásul a nehezen elpusztítható kaktuszok tökéletes választásnak bizonyulnak kezdő kis kertészeknek is.

Arra természetesen ügyelj, hogy egészen kicsi gyerek közelébe ne tegyél kaktuszt, hiszen a tüskék miatt nem árt az óvatosság.

Tedd üvegbe!

A különféle kaktuszok sajátos talajt igényelhetnek, éppen ezért remekül mutathatnak egy üveg cserépben, ahol láthatóvá válik, hogyan sorakoznak egymás fölött a különböző rétegek, vagy éppen hogyan csordogál végig a víz a talajon.

Ha néhány kaktuszt átlátszó tálkába ültetsz, azzal máris különleges szobadíszt kapsz, ami nem csak a tüskék fölött nyíló virágok miatt lesz érdekes, de az is megragadja a tekintetet, ami a felszín alatt van.

Mediterrán színek

A kaktuszok különösen jól illenek a mediterrán stílusban berendezett lakásokba, ilyen helyeken pedig érdemes ennek megfelelő cserepet választani.

A terrakotta és a türkiz egyaránt jól mutat, de mivel a legtöbb kis méretű kaktusz nem kifejezetten kényes, és akár kevés földben is képes megtapadni, nem kötelező a hagyományos cserepeknél maradni.

Gyakorlatilag kipróbálhatsz bármilyen agyagedényt a saját kis kaktuszkerted megalkotására, így egyúttal az a kérdés is megoldható, hogy mit kezdj egy olyan tállal, ami túl szép ahhoz, hogy ne legyen szem előtt.

Minden a tálaláson múlik

Ez a kép a bizonyíték rá, hogy még a legunalmasabb, mikiegér fülű kaktusz is igazi különlegességgé válik, ha megfelelő edénybe ülteted.

Egy hagyományos, sötét műanyag cserében ez a növény talán nem lenne különösebben vonzó szobadísz, egy ilyen arany színű mozsárban azonban szokatlan és bátor választás.

A kaktuszokban pedig éppen ez a jó: nincsenek szabályok, és mivel strapabíró növényekről van szó, nyugodtan elengedheted a fantáziádat, és számos dolgot kipróbálhatsz velük.

A kaktusznak már önmagában is karaktere van, ha pedig különleges, nem megszokott környezetbe helyezed, gyorsan a lakásod kedvenc díszévé válik majd.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást