Életmód / Ezotéria

A Mérleg hónapja egyensúlyt hoz életünkbe – ezt várhatjuk az ősztől

A Mérleg hónapja egyensúlyt hoz életünkbe – ezt várhatjuk az ősztől

A Mérleg hava a napéjegyenlőség periódusára esik. Ez az időszak – az úgynevezett „equinox” – tavasszal és ősszel akkor jelentkezik, mikor a napok és az éjszakák hossza megegyezik. Ez a változás nemcsak rezgéseinket módosítja, hanem a napéjegyenlőségnek köszönhetően segít újra összpontosítani erőnket, hogy megtaláljuk életünkben azt az egyensúlyt, amire a Mérleg állandóan törekszik. Ez természetesen csillagjegyenként másképpen hat ránk, de vannak olyan fő vonulatai a fázisnak, amik mindenkit ugyanúgy érintenek.

Ha pozitív változásra vágyunk, akkor a Mérleg-időszaka tökéletes arra, hogy ezt elhozza nekünk. A forró nyár után kicsit fellélegezhetünk és tárt karokkal fogadhatjuk ezt a kellemes átmeneti időszakot, amely felkészít minket a télre. Csillagjegytől függetlenül ezt várhatjuk az ősztől.

Szerelem és szeretet

A Mérleg egy olyan levegő-jegy, mely egész életében az egyensúlyra törekszik, mégpedig arra, hogy közvetlen környezete – és persze ő maga is – abszolút harmóniában éljen. Ez az őszi periódus tehát kardinális változásokat hozhat emberi kapcsolatainkban, ráadásul pozitívakat. Egy kis szerelem vagy szeretet mindenkire ráfér, legyen az egy friss románc, egy új barátság, kibékülés egy elhidegült családtaggal, vagy akár egy új, kedves háziállat befogadása.

Ilyenkor érdemes kitárni a szíved és engedni, hogy a szeretet-energia áramoljon. 

Latolgatás, fontolgatás, Mérleg-elés

Talán a legbizonytalanabb csillagjegy a Mérleg, hiszen állandóan billeg és „mérlegel”, így ilyenkor senkinek nem könnyű komoly döntéseket hozni, hiszen ez a bizonytalan energia minden más csillagjegyre is kihat. Ha ez frusztrál, akkor gondolj arra, hogy a sebtében meghozott döntések nem mindig jók, tehát nem feltétlenül negatív dolog az, ha alaposan megfontoljuk, végül hogyan határozunk.

Minden Mérleg tudja, hogy egy komoly elhatározáshoz bizony idő kell. 

Értékeljük a szépséget

A Mérleg jegy szülöttei előszeretettel veszik körbe magukat szebbnél szebb tárgyakkal, és természetesen emberekkel. Odafigyelnek külsejükre, lakásuk belső tereit ízlésesen rendezik be és szeretik a művészetet, mint például a festészet és a zene.

A Mérleg időszaka mindenkit nyitottá tesz a természet szépségére, így ilyenkor nagyon jót tesz a lelkünknek egy őszi erdőben tett séta, de egy új lemez meghallgatása vagy egy kiállítás megtekintése is különösen jó élmény lehet.

Fogadd be a pozitív kisugárzást és értékeld az esztétikát ebben az időszakban.

Mondj igent!

Ha hajlamos vagy arra, hogy el se fogadj meghívásokat, vagy az utolsó pillanatban lemondd őket, akkor ez az őszi periódus a legalkalmasabb arra, hogy ezen végre változtass. Elhívtak egy buliba, de te inkább otthon maradnál bekuckózva egy bögre kakaóval és a kedvenc sorozatoddal? Ne tedd, mondj igent!

A napéjegyenlőség időszaka remek hatással van az emberi kapcsolatokra, így egy új szerelemről vagy barátságról maradhatsz le, ha nem élsz a lehetőséggel. Ha ilyenkor kibújsz végre a csigaházadból és elkezdesz nyitni az emberek felé, nem fogod megbánni. 

Megújulás

A Mérleg hava segít az elengedésben, ráadásul minden téren, így a legjobb időszak arra, hogy megszabadulj azoktól a tárgyaktól vagy személyektől, akik lehúznak. Akár anyagi dolgokat szeretnél kiselejtezni, vagy mérgező kapcsolatokat elereszteni, az ősz energiái nagy segítségedre lesznek ebben.

A Mérleg levegő-jegy, mely a belső harmóniára törekszik, így hatása egy könnyedebb élethez vezet, mely hosszú távon pozitív hatással lesz az életedre. 

Kép forrása: Yafimik/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást