8 növény és állat, amit soha semmilyen körülmények között ne fogdoss meg

8 növény és állat, amit soha semmilyen körülmények között ne fogdoss meg

Címlap / Életmód / Egészség / 8 növény és állat, amit soha semmilyen körülmények között ne fogdoss meg

A tavasz és a lassan közeledő nyár alkalmával rengetegen kiszabadulunk a természetbe egy-egy túrára vagy kellemes kirándulásra. Fokozottan figyeljünk azonban, hiszen a bokrok tövében, a fák törzsének aljánál és egyéb helyeken könnyedén szembe találhatjuk magunkat számunkra nem kívánatos növényekkel és állatokkal.

Az erdők mélyén, a puszták szabadjában és a különböző árokpartokon nem csak jótékony hatású gyógynövényeket, gyönyörű virágokat és mesekönyvbe illő állatokat találhatunk. Hiszen hazánk is igen nagy mértékben bővelkedik olyan növény- és állatfajokban, melyek a bőrhöz érve, a nyálkahártyára kerülve vagy éppen az idegrendszert megtréfálva súlyos mérgezést okozhatnak.

Sok toxikus növényt könnyedén össze lehet keverni egy-egy fajtársával, amiről azonban ismeretes, hogy semmilyen panaszt nem okoz, sőt, leszedve és később elfogyasztva kifejezetten jótékony hatású. Az állatok kapcsán is legyenek mindig fenntartásaink, mert hiába hívogatóak és élénk színűek, ezzel pont az ellenkezőjét próbálják elérni nálunk: saját maguktól akarnak elriasztani.

Ha valami különlegesen színes és nagyon élénk árnyalatú, ott már gyanakodni kell, mert valószínűleg mérgező. És ez jócskán igaz mind a növényekre, mind az állatokra is. Úgyhogy bátran vegyük fel a túracipőnket és napkalapunkat, ám a természet élőlényeivel szemben mindig legyünk nagyon körültekintőek és óvatosak!

Alábbiakban 8 mérgező növényt és állatot ismerhetsz meg, melyektől óvakodnod kell:

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!