„A barátnőm irigy rám és a pasimmal flörtöl” – A mérgező barátság biztos jelei

„A barátnőm irigy rám és a pasimmal flörtöl” – A mérgező barátság biztos jelei

Címlap / Életmód / Lélek / „A barátnőm irigy rám és a pasimmal flörtöl” – A mérgező barátság biztos jelei

A barátok a választott családunk, akikhez bár vérvonal nem köt, lelkileg mindenképpen magunkhoz láncoljuk őket. Ez viszont nem vonja magával azt a tényt, hogy néha a barátok megválasztásában is mellé lehet nyúlni. Sőt, akárcsak egy párkapcsolatban, úgy egy barátságban is vannak már egészen kezdetleges jelei a mérgező kapcsolatnak.

Legjobb barát vs. barát

Mi különbözteti meg a legjobb barátot a baráttól? Valószínű az, hogy a legjobb barátoddal sokkal többször, jobban összeveszel, de legalább ennyivel jobban is szereted és közelebb áll a szívedhez. Legjobb barát nem terem minden sarkon, mert nem engedünk bárkit olyan közel magunkhoz. Ez a pozíció megköveteli az őszinteséget is minden helyzetben, vagyis egy legjobb barát köteles szembesíteni olyan dolgokkal, melyekről egyáltalán nem akarsz hallani.

Engedélye van ahhoz, hogy felvilágosítson, ha egy ruha nem áll jól rajtad és azt is elmondhatja, ha az új hajszíned egyáltalán nem a te stílusod. Tőle ez nem sértegetés, mert a legjobbat akarja neked, tiszta szívből. Mindezt érezned kell, tudnod, hogy ő bármivel szembesíthet. Ellenkező esetben, már kezdhetsz gyanakodni.

Irigység

A mérgező kapcsolatok egész sokszínűek lehetnek és nem feltétlen járnak nagy felhajtással. Nők esetében például az irigység egész jellemző eleme barátságuknak. Ez nem feltétlen jelent mérgező kapcsolatot, hiszen emberként az irigység ott van bennünk, azonban ha ez folyamatosan jelen van egy barátságban, az semmiképp sem egészséges. Főleg akkor, ha már az elején jelentkezik.

Egész apró megnyilvánulásai lehetnek, akár egy nézés, elszólás, vagy csak egy furcsa érzés benned, hogy a barátod nem teljesen örül boldogságodnak. Sikeres emberek szerint az igaz barát az, aki a sikerben igazán tud neked örülni. Legyen ez a te teszted is.

Önzőség

Egy kezdeti barátságban szintén jelen van a rózsaszín köd, még akkor is, ha nem olyan vakítóan, mint a szerelemben. Nehéz ekkor józanul látni a másikat, hiszen könnyen érezhetjük úgy, hogy lelkitársra leltünk, aki mellett mindig jól érezzük magunkat. Jó, ha ekkor is félig résen vagy és figyeled a legapróbb jeleket is. Az önzőség számos módon megmutatkozhat egy barátságban. Az egészséges kapcsolat az lenne, ha mindkét fél ugyanolyan figyelmet fordítana egymásra, viszont ha már érzés formájában is felmerült benned valamilyen kétely ezt illetően, akkor lehet, hogy a mérleg két nyelve nincs egyensúlyban.

Motortion/istockphoto.com

Féltékenység

Általános iskolában divat volt kisajátítani a legjobb barátunkat, de felnőttként ez már egyáltalán nem egészséges. Mégis vannak felnőtt emberek, akik személyes támadásként tekintenek egy harmadik félre egy barátságban. Mindennek oka lehet, hogy nem kapnak teljes, megszokott figyelmet, elhanyagolva érezhetik magukat, amit persze nekik kellene orvosolniuk. Ez már egy roppant nagy figyelmeztető jele lehet a mérgező barátságnak és jobb, ha már az elején tisztázod az erőviszonyokat.

Nyomulás

A legjobb barátnőnk ideális esetben az a személy, aki mellé még a pasinkat is befektetnénk, mert annyira biztosak vagyunk benne és a barátságában. DE! Ha már egy apró kételyt is érzel azzal kapcsolatban, hogy beengednéd e mellé a pasidat, az már nem jó jel. Mérgező barátságokban ez gyakran árulkodó lehet, sőt még az is előfordulhat, hogy a későbbiekben a feltételezés valóságot ölt. Ha pedig a saját szemeddel látod a pasid irányába a bepróbálkozást, ott már kár lenne bármit is tagadni. Mérgező baráttal van dolgod!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!