Életmód / Receptek / Táplálkozás

4 mennyei húsvéti menü

Hogy az idei Húsvét gasztronómiailag is igazi csoda legyen, íme néhány különleges és könnyű menü, képekkel!

Menü 1 előétel: Lazacos, krémsajtos töltött tojás

A szokványos májkrémes töltött tojás receptjénél íme egy egzotikusabb füstölt lazacos, krémsajtos változat. Különleges alkalmakra előételnek ideális választás.

Menü 1 leves: Hideg cékla leves kefirrel

Nemcsak a színe nagyszerű ennek a hűs levesnek, hanem az íze is bomba jó. Húsvétkor stílusosan főtt tojással tálalhatjuk. Hűtőben jól eláll, ezért az egész ünnep alatt ehetünk belőle.

Menü 1 főétel: Bárányborda ribizliszósszal és zöldséges tarhonyával

Egy kifejezetten olyan fogás, ami biztosan sikert arat, ráadásul pedig könnyen elkészíthető. A zöldséges tarhonyát pisztáciával még különlegesebbé tehetjük.  

Menü 1 desszert: Almás muffin

Az örök kedvenc gyümölcsünk az alma. Nincs is finomabb, mint egy finoman illatozó, ínycsiklandó almás sütemény. A következő almás muffin igazán omlós, könnyű desszert, amely alig 30 perc alatt előkészületekkel együtt elkészíthető!
A receptet itt tekintheted meg.

Menü 2 előétel: Zöldséges-sonkás aszpik

A közkedvelt kocsonya jóval alak-barátabb, tavasziasabb változata ez a zöldséges-sonkás aszpik.

Menü 2 leves: Kiadós halleves

Egy rendkívül finom hamis halászlé recept, melynek elkészítési ideje alig 30 perc.

Menü 2 főétel: Bárányborda korona almás töltelékkel

Ez a kifinomult recept nemcsak nagyszerűen néz ki, hanem nagyon finom és a vendégeket biztosan jóllakatja! Fogyaszthatjuk vajas burgonyapürével vagy friss zöld salátával is. 

Menü 2 desszert: Mákos banános sütemény

Egy különleges banános sütemény, amely bearanyozza az ünnepet. Puha, omlós és könnyű banánízű mákos csoda, amely alkalmas egy igazi vendégváró finomságnak!
Olvastad már?  Szuper tavaszi receptek májusban termő zöldségekből

A receptet itt tekintheted meg. 

Menü 3 előétel: Sajtos tavaszi zöldségtorony

Üde, finom és látványos előétel, amely alig pár perc alatt elkészül. Csak friss hozzávalók és egy kis odafigyelés szükséges hozzá.

Menü 3 leves: Paradicsomos, rizses bárányleves

Hagyományos grúz bárányhús leves hagymával, paradicsompürével, rizzsel és friss fűszernövényekkel. Ideális tavaszi különlegességnek.

Menü 3 főétel: Bacon szalonnába csomagolt sertéskaraj fokhagymás mustáros vajjal

Egyszerű és nagyszerű húsétel. A sertéskaraj sokkal szaftosabb, ha baconbe csomagoljuk. A fokhagymás mustáros vaj kiemeli a sertéshús ízét. 

Menü 3 desszert: Húsvéti túrós sütemény

Egy gazdag túrós tészta, szintén a gyorsan elkészíthető fajtából. Omlós, könnyed állagú tészta, édes mazsolával. Süthetjük hosszúkás sütőformában, így kalács benyomását kelti. Megszórhatjuk színes cukorkákkal, hogy ünnepélyesebb legyen! 
A receptet itt tekintheted meg. 
 

Menü 4 előétel: Túrós, fetás krém tavaszi zöldségekkel

Remek túrós krém friss fűszerekkel és üde növényekkel. Fogyaszthatjuk friss kenyérrel, de forró pirítóssal is.

Menü 4 leves: Orosz zöldségleves

Hűs, finom hideg leves, friss zöldségekből. Ez a tejes kapros ízesítésű leves gombával, marhahússal és halhússal is megspékelhető.

Menü 4 főétel: Sertés szűzérmék gombamártással és burgonyalepénnyel

Ezek a szaftos kis sertésérmék nagyszerűen mennek a ropogós burgonyalepénnyel és a gombamártással. Az ízletes gombaszószt készítsük valamilyen barna erdei gombából.

Menü 4 desszert: Ünnepi orosz sapka sütemény

Ezek a mennyei sütemények azért kapták ezt a fura nevet, mert a szőrmés orosz sapkákra emlékeztetnek. A valaha kóstolt legfinomabb krém töltelékkel, omlós kakaós tésztából készül ez a nem mindennapi sütemény. 


A receptet itt tekintheted meg.