A fagyiszezon azonban már beköszöntött! 🙂 De nem feltétlenül kell cukrászdába menned, ha finom, hűsítő nassolnivalóra vágysz – könnyen elkészíthető, ínycsiklandozó fagylalt recepteket hoztunk neked!
1/4 Krémes csokifagyi
Hozzávalók:
3 tojás,
3 evőkanál kakaópor,
3 evőkanál porcukor,
25 dkg étcsokoládé,
3,5 dl habtejszín.
Verd fel a tojásokat, majd válaszd külön a sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverd el a cukor felével, majd add hozzá a kakaót is. Az étcsokoládé kb. kétharmad részét olvaszd fel gőz fölött, tedd félre hűlni, majd add hozzá a kakaós masszához. A tejszínt verd fel habverővel, majd óvatosan forgasd a krémbe, a tojásfehérjét pedig verd habosra úgy, hogy közben folyamatosan adagolod hozzá a maradék cukrot. Ha kész, ezt is keverd a masszához, és már csak a megmaradt étcsokoládé hiányzik belőle, melyet lereszelve vagy apró darabokra tördelve adj a házi fagyihoz. Egy zárható tetejű edénybe öntsd a masszát, és tedd a fagyasztóba 4-5 órára.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!