Idd ezt minden nap és nagyon sokat fog javulni a memóriád

Idd ezt minden nap és nagyon sokat fog javulni a memóriád

Címlap / Életmód / Egészség / Idd ezt minden nap és nagyon sokat fog javulni a memóriád

A legjobb módszer a megelőzés, de egy friss kutatás most azt igazolta, hogy a már megkezdődött demencia jelei is enyhíthetőek egyetlen egyszerű trükkel is.

Napi két pohár narancslé, és érkezik a javulás

Napi két pohár narancslé segíthet az idősek agyának a jobb működésben, a változás pedig akár már két hónap elteltével is tapasztalható: akár 10 százalékkal is javulhat a reakcióidő, a kommunikációs képesség és a memória – állítja egy friss tanulmány.

A Reading University 37 egészséges önkéntest kért meg arra, hogy igyanak naponta 500 ml, azaz körülbelül két pohár narancslevet nyolc héten keresztül.

A 24 női és 13 férfi önkéntes mind 60 és 81 év közöttiek voltak, és a vizsgálat végére jelentős javulást mutattak a legtöbb agyi tevékenységben.

A tudósok szerint ennek oka a narancslében található flavonidok, amelyek magas arányban fordulnak elő a narancsban, így az abból készített gyümölcslében is.

Flavonidok egyébként találhatóak a teában, a kakaóban és a vörösborban is, de, mint azt a tanulmány kimutatta, a narancslé jobb választás, mert az ebben található flavonidok könnyebben felszívódnak.

Narancslé
istockphoto

Vannak ellene szóló érvek is

A narancslé, amellett, hogy most már bizonyítottan segíti az időskori aktivitás megőrzését, gazdag rostokban és C-vitaminban is, de azért az orvosok felhívják a figyelmet arra, hogy nem feltétlenül szerencsés a napi két liter folyadékot ezzel kiváltanod.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást