Stílus / Test

Még nem tudod, melyik testrészedre tetováltass? Segítünk dönteni

Még nem tudod, melyik testrészedre tetováltass? Segítünk dönteni

Az egyensúly fontossága

Mielőtt tetováltatnál egy klassz mintát magadra, gondold át, pontosan mit is jelent számodra az egyensúly.

Ha általában azok a tetkók tetszenek, amelyek szimmetrikusan helyezkednek el, semmiképp se csináltass egyet csak az egyik lapockádra; gyakran előfordul ugyanis, hogy valaki bevállal egy ilyen mintát, majd kicsivel később kénytelen visszatérni az üzletbe, hogy kiegyensúlyozza egy hasonlóval a másik oldalon is.

Ha számodra a szimmetria elsőbbséget élvez, de mindenképpen csak egy tetkót szeretnél, bizonyos testrészek (karok, lábak, lapocka) kiesnek a választási lehetőségek közül.

Színek és napfény

Ha mindenképpen színes mintát szeretnél magadra tetováltatni, érdemes olyan testrészt választanod, amit kevésbé ér a napfény – ettől ugyanis idővel kifakulhatnak az árnyalatok.

De ha ettől függetlenül is a karodra, vagy a válladra szeretnél tetováltatni, inkább válassz fekete mintát; ezzel megelőzheted a gyakori javítgatásokat is.

Fájdalmas testrészek

Ha nagyon alacsony a fájdalomküszöböd, bizonyos területeket érdemes mellőznöd tetoválás során.

Persze az, hogy melyik testrész a legérzékenyebb, mindenkinél változó, de a nyak, a bordák és a has általában az emberek nagy részének jobban szokott fájni.

Erről leginkább az tehet, hogy ezeken a helyeken sok ideg fut össze – de a térdek, könyök és a nyakad aljánál lévő rész is kellemetlen lehet.

Gyakori javítás

A talpad és tenyered közelében lévő bőrfelületeken sokkal gyorsabban gyógyulnak a sebek is, mint a tested többi részén.

Ez pedig azt jelenti, hogy ha esetleg ide szeretnél tetoválni, fel kell készülnöd arra, hogy gyakrabban kell visszalátogatnod a szalonba javításért. Ha ezt szeretnéd minél inkább elkerülni, semmiképp se tetováltass ide!

Ovális vagy vízszintes minták

Ha már tudod, hogy egy viszonylag nagyobb, ovális alakú tetoválást szeretnél (ami függőlegesen helyezkedik el), a legjobb, ha ez alapján választasz testrészt.

Ilyenkor érdemes a karra, lábra, vagy egyéb olyan területre tetováltatni, ahol nagyobb a felület – ugyanez a szabály pedig igaz a vízszintes mintákra is.

Karrier-kérdés

Mielőtt belevágnál egy tetoválásba, gondold át, milyen kihatással lehet ez a jövőbeli karrieredre.

Ha olyan munkát szeretnél végezni idővel, aminél ez kifogás lehet, érdemes alaposan megtervezni az elhelyezést.

A legjobb, ha először átgondolod, mások hogyan látnák a tetoválásodat, és utána válaszd meg a testrészt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást