Divat / Stílus

Melyik farmerfazon a legelőnyössebb számodra az alkatod szerint?

Melyik farmerfazon a legelőnyössebb számodra az alkatod szerint?

Legalább egy tökéletes farmernek mindenki szekrényében ott kell lapulnia. Nálam épp időszerű egy kis gardróbfrissítés, hiszen a várandósság során, illetve szülés után elbúcsúzhattam a korábbi kedvenceimtől, most pedig a rendszeres edzés jótékony hatásai miatt kell újragondolnom, milyen farmert szerezzek be az idei őszre. Neked is vannak kételyeid, hogy az alkatod szerint melyik fazont célszerű választanod? Íme egy kis segítség a vásárláshoz!

Ez a legjobb farmer, ha homokóra alkatod van

A homokóra a legáhítottabb női testalkat: a csípő és a váll egyformán széles, amihez hangsúlyosan karcsú derék tartozik.

Azonban ehhez az alkathoz sokszor csatlakoznak a kissé teltebb, nőiesebb combok és a kerek fenék sem ritka – szerencsére!

Ami a fazont illeti, nagyon jól áll neked az enyhén bőszárú nadrág, ami a fenekeden, combjaidon feszes, a lábszárnál pedig egy kicsit bővebb, nem tapad rád teljesen.

Érdemes tenned egy próbát a derékszabású nadrágokkal is, de ezek attól függően fognak jól állni, hogy hányas a méreted, és mennyire karcsú a derekad.

Az éppen köldök alatt végződő derékrésszel azonban nem lőhetsz mellé.

 

Ez a legjobb farmer, ha körte alkatod van

A körte annyiban különbözik a homokórától, hogy az alsó testrész hangsúlyosabb, mint a felső, tehát a csípő szélesebb, mint a vállvonal, és általában a fenékméret is nagyobb.

Arra érdemes ügyelned, hogy neked jobban állnak az egyenes szabású nadrágok, tehát azok, amik már a csípőd vonalától is megközelítőleg egyformán szélesek – szemben a homokóra alkattal, ahol ez a párhuzam térdtől indul.

Nem kell ugyanakkor bő lebernyegek alá rejtened a vonalaidat, hiszen ez kövérít: esetedben tényleg fontos, hogy a tökéletes méretet eltaláld, és inkább a sötétebb nadrágokat részesítsd előnyben.

 

Ez a legjobb farmer, ha téglalap alkatod van

Ez a testalkat egy kicsit fiúsabb, egyformán szélesek a vállak, a csípő és a derék.

Ennél az alkatnál érdemes arra figyelned, hogy az öltözködéseddel megteremts egyfajta kerekebb sziluettet.

A legjobban a szuper skinny farmerek állnak jól neked, amik teljesen rásimulnak a lábaidra és a fenekedre.

Ha a fiús alkathoz karcsúság is társul (általában ez a jellemző), nyugodtan voksolhatsz a csípőszabások mellett, de a derékig érő farmerek nem feltétlenül állnak jól neked – persze, egy próbát ez a fazon is megér.

Ha a nadrág hátsó zsebei magasan ülnek, és nem lógnak rá a fenekedre, akkor az szintén segít az optikai kerekítésben.

 

Ez a legjobb farmer, ha atléta alkatod van

Az atléta alkatra jellemzőek a széles vállak, a többnyire kidolgozott felsőtesti izmok, a karcsú derék és a keskeny csípő.

Ezt a testalkatot a legkönnyebben a trapéz formájú nadrággal tudod ellensúlyozni, ami szerencsére most tér vissza újra a divatba.

Ha még nem barátkoztál meg vele, az sem feltétlenül gond, már az is jó, ha a homokóra alkathoz hasonló fazonnal, tehát a kicsit bővebb lábszárral kezded a változtatást.

Az őszi, téli időszakban a skinny-t is bevetheted, ám érdemes vastag, széles szárú csizmát viselned hozzá.

 

Ez a legjobb farmer, ha alma alkatod van

Az alma alkat kifejezetten kerekded, egykoron a nőiség, a jólét igazi szimbóluma volt.

Az alma alkatúaknak sokszor keskeny a csípője és a vállak sem kifejezetten szélesek, ellenben a derék körfogata nagy, és a legszélesebb, egyúttal legproblémásabb résznek számít a testen.

Éppen ezért van az, hogy alma alkat esetében inkább ezt a területet kell háttérbe szorítani, tehát a mell alatt húzott és/vagy lágy esésű felsőket célszerű előnyben részesítened.

Ehhez a ruhához nem is állna jobban más farmer, mint az egyenes szárú, de testre simuló fazon.

A bőszárú vagy trapéz nadrágok kevésbé előnyösek ennél az alkatnál, ezért ezeket inkább kerüld.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást