Megvan a lista! 6 dolog, amin a legtöbbet vitatkoznak a párok

Megvan a lista! 6 dolog, amin a legtöbbet vitatkoznak a párok

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Megvan a lista! 6 dolog, amin a legtöbbet vitatkoznak a párok

Egy hosszú távú kapcsolatban, házasságban élni csodálatos dolog, de hazugság lenne azt mondani, hogy ez mindig könnyű. Viták és konfliktusok mindig lesznek, az együtt töltött évek számától függetlenül, és akadnak olyan témák, amik folyton visszatérnek.

Ezt bizonyítja ez a lista is, amiből kiderül, min vitatkoznak legtöbbet a párok.

Anyagi helyzet

A kutatások szerint az anyagiak komoly vitaforrást jelenthetnek.

A legtöbb pár gyakran veszekszik olyan dolgokon, mint hogy mi értelme ismét felújítani a konyhát, vagy hogy miért kellett egy újabb nadrágot/pólót/mobiltelefont venni.

Általában ezeket az váltja ki, hogy az egyik fél inkább spórolósabb életvitelt folytatna, és jobban megfontolná, mire költi a pénzt, míg a másikra jellemző az impulzívabb vásárlás.

Azáltal, hogy vitatkoztok azon, ki mit vesz, egymást is kritizáljátok, mert azt sugalljátok vele, hogy ami a másiknak fontos, valójában nem az.

Szexuális gondok

A terapeuták gyakran találkoznak azzal a problémával, hogy az egyik fél több szexre vágyik, míg a másiknak elég az, ha csak havonta egy-két alkalommal bújnak össze.

Ez viszont erőteljes feszültséget teremt két ember között, és állandó vitákat szül.

Mert az egyik partner úgy érzi, nem veszik figyelembe a vágyait, érzéseit, így rövidesen olyan dolgokon is vitatkozni kezd a másikkal, ami látszólag apróság.

Sőt, előbb-utóbb ez szexmentes házassághoz vezethet, és teljes elhidegüléshez!

Családi programok

Mielőtt egy párt alkottatok, mindkettőtöknek megvolt a saját családotok, szüleitek, testvéreitek.

Mivel egész életedben közel álltatok egymáshoz, nem csoda, ha nehéz elszakadnotok egymástól; ám van, aki egyáltalán nem képes erre, és ez már baj lehet.

Komoly vitákat szül az, ha az egyik fél ragaszkodik ahhoz, hogy a jelentősebb eseményeket (karácsony, húsvét) az ő családjával töltsék, és csak ritkán látogatják meg a másikét, vagy egyáltalán töltik ezeket kettesben.

Ha erre megjegyzést teszel, a párod azt gondolhatja, a szüleivel van problémád, ami pedig még több konfliktust teremt.

Féltékenység

A zöld szemű szörny bizonyos mértékig egészséges, de van egy pont, amikor súlyos vitákhoz vezet.

Ilyen az, ha azt látod, hogy a párod flörtöl a felszolgálóval, vagy beszélget az exével, esetleg sok időt tölt egy kolléganőjével a munkán kívül.

Még ha teljesen meg is bíztok egymásban, akkor is megeshet, hogy a féltékenység eluralkodik rajtatok időnként, és megbántva érzitek magatokat.

Természetes, hogy zavar, ha a párod más nőkkel is jóban van, de szakértők szerint jobb, ha erre inkább játékosan rákérdezel, ahelyett, hogy rögtön megvádolnád őt.

Házimunka felosztása

Az, hogy kire marad a házimunka, mindig nagy stresszforrást jelent.

Valamiért a modern világban is bevett dolog, hogy a nőknek kell elvégezniük a takarítást, főzést, bolba járást, noha ők is teljes munkaidőben dolgoznak.

Pláne igaz ez akkor, ha a párod gyerekként is azt látta, hogy az anyukája végzi el ezeket.

Emiatt a legtöbb pár között komoly vitákat szül a takarítás, hogy kinek mi a feladata, és az is, ha az egyik fél rendetlenebb, és nem feltétlenül veszi észre, mit kellene elpakolnia.

A mobiltelefon

A technológia fejlődése rengeteg új dolgot tett lehetővé, de sajnos van olyan terület, amin a negatív hatásait is megérezzük.

A közösségi oldalak, az, hogy folyton elérhető vagy, megnehezíti az intimitás megteremtését.

Hányszor fordul elő nálatok, hogy fekszetek az ágyban, és mindketten a telefonotokon böngésztek?  Valószínűleg gyakran!

Épp ezért sokan érzik elhanyagolva magukat, mert a párjuk még filmnézés vagy közös étkezés közben is rápillant a telefonjára. Az már csak plusz vitaforrás, ha nem tudod, kivel beszélget, és a féltékenység is felüti a fejét.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást