Párkapcsolat / Szerelem

Figyelj a jelekre: megváltozik a viselkedése, ha elkezd a szakításon gondolkodni

Figyelj a jelekre: megváltozik a viselkedése, ha elkezd a szakításon gondolkodni

Rideggé és türelmetlenné válik

Sajnos manapság még mindig sokan inkább megpróbálják elérni, hogy a másik fél is akarja a szakítást ahelyett, hogy ezt a bántó játszmát mellőznék, és kerek perec elmondanák, mit éreznek. Jóval könnyebb úgy kimondani a végső szót, hogy a másik is egyetért azzal, ez tény.

Más kérdés, mennyire éri meg totálisan tönkretenni egy kapcsolatot annak érdekében, hogy a másik fél is kellően rosszul érezze magát és gyötrődjön, miért nem működnek a dolgok?

Az mindenesetre biztos, ha a barátod érezhetően rideg, távolságtartó, és mindenre azonnal ugrik, türelmetlen, mondhatni, verbálisan agresszív, akkor gyanakodhatsz arra, hogy szakítani szeretne.

Különösen akkor igaz ez, ha egyáltalán nem adtál okot a viselkedésére, és például a munkahelyén sincs semmi olyan probléma, aminek a feszültségét otthon, rajtad vezetné le.

Nem hajlandó kompromisszumot kötni

Minden párkapcsolat alapja a megértés, a közös nevezőre jutás, így a kompromisszumkészség. Ha ez nincs, akkor aligha tudtok előrejutni az életetekben, hiszen kizárt, hogy mindig mindenben 100%-ban egyetértsetek.

Persze nem is kell! De előrevetítheti a szomorú jövőt, ha a barátod meglehetősen hirtelen veszíti el ezt a fontos képességét. Ragaszkodik ahhoz, amit a fejébe vett, nem hajlandó engedni, teljesen mindegy, hogy egészen hétköznapi dologról, vagy fontos döntésről van-e szó.

Ha mégis kicsikarod belőle a kompromisszumot (ami már alapjaiban véve is rossz), megsértődik, veszekedni kezd, és rád hárítja mindenért a felelősséget. Ellenállásával ideális körülményeket teremt ahhoz, hogy elmérgesedjen köztetek a viszony.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást