5 meglepő ok, ami akadályozhatja, hogy orgazmusod legyen

5 meglepő ok, ami akadályozhatja, hogy orgazmusod legyen

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 meglepő ok, ami akadályozhatja, hogy orgazmusod legyen

Az élet egyik legnagyobb gyönyöre az orgazmus, de sok nő nagyon nehezen éri el. A szebbik nem mindössze 10 százaléka állítja, hogy könnyen jut el a csúcsra, és a maradék 90 százalékban is van egy szegmens, akik sosem tapasztalják meg az orgazmust, így a probléma rengeteg nőt érint.

Ha nem vagy hangulatban, vagy a partnereddel nincs meg a megfelelő kémia, az orgazmus elérése szinte lehetetlen, azonban más is állhat a háttérben. Az alábbi öt meglepő ok, ami akadályozhatja, hogy eljuss a csúcsra. 

Nem kényezteted magad eleget

Nem minden nő tudja, hogy az orgazmust bizony tanulni kell. A szexterapeuták is azt ajánlják pácienseiknek – akik nehézségekkel küzdenek ezen a téren – hogy ismerjék meg testüket azzal, hogy magukhoz nyúlnak. Ha eleget gyakoroltad a szóló-élvezetet, könnyebb lesz az aktus egy partnerrel is. A nőknél a legtöbbször az erotikus fantázia és az izgató képek, jelenetek elképzelése az orgazmus kulcsa. 

Túl gyakran viselsz magassarkút

A magassarkú cipőt minden nő imádja, hiszen instant jó lábakat és szép tartást kölcsönöz, utóbbi azonban negatívan befolyásolhatja az orgazmus-készségünket. A tűsarkúban ugyanis úgy áll a lábunk, hogy az a medencefenék tartására is hatással van, mégpedig úgy, hogy hasonló pozícióba hozza, mint amilyenbe orgazmuskor kerül. Ha a medence és az azt körülvevő izmok folyamatosan ebben a helyzetben vannak, „immunissá” válhatsz az orgazmusra.

Allergia elleni gyógyszert szedsz

Vannak gyógyszerek, amelyek jótékony hatásai megkérdőjelezhetetlenek, azonban tudtunk nélkül a libidónkra is hatnak.

A vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok és bizonyos fogamzásgátlók a leggyakoribb okai annak, ha egy nő nem kívánja a szexet, ezek a tabletták ugyanis megemelik a prolaktin szintet, amivel egyenes arányban csökken a libidó.

Az allergiára szedett gyógyszerek szintén felelősek lehetnek, mert az antihisztamin mellékhatása lehet a hüvelyszárazság, ami kényelmetlenné teheti a szexet, aminek természetes velejárója az orgazmus elmaradása.

Ha ez állhat a háttérben, konzultálj orvosoddal a lehetőségekről a gyógyszer cseréjével kapcsolatban. 

gstockstudio/depositphotos.com

Nem tudod, milyen érzés, mikor eljutsz a csúcsra

Többféle orgazmus létezik: valaki attól is el tud élvezni, ha análisan izgatják, míg mások a tantrikus szexre és az azzal járó spirituális, hosszan tartó orgazmusra esküsznek. A két leggyakoribb azonban a klitorális és a vaginális orgazmus. A szakemberek szerint sok nő, aki azt állítja, hogy még sosem jutott el a csúcsra, valójában csak klitorális orgazmusban nem részesült még, csak vaginálisban. Utóbbi is remek élmény, de sokkal kevésbé intenzív, mint egy egetrengető, sikítozós csikló-orgazmus. 

Neheztelsz a partneredre

A férfiak szinte minden pillanatban készen állnak a szexre, míg egy nőnek ehhez sokkal több kell. Ha nem ideálisak a körülmények vagy van valami zavaró tényező, a nőiorgazmus nagyon nehezen jön össze, de a leggyakoribb ok mégis az, hogy ha a partnereddel való kapcsolatodban nincs minden rendben. Egy nőnél ugyanis a szexuális vágy az agyban kezdődik, nem fizikai, mint az erősebbik nemnél. Ez azt jelenti, hogyha valamiért neheztelsz a párodra, vagy gyanakszol és féltékeny vagy rá, esetleg valamit nem tudsz neki megbocsátani vagy szégyelled előtte a tested, akkor a szex nem lesz olyan bensőséges, hiszen lelkileg nem vagy rá készen. Pedig egy nőnek az orgazmushoz szükséges az, hogy őszintén, önfeledten és stressz nélkül bújjon össze párjával. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást