Megkérnéd a pasid kezét? Ez ma már olyannyira nem tabu, hogy kaphatóak férfi jegygyűrűk is

Megkérnéd a pasid kezét? Ez ma már olyannyira nem tabu, hogy kaphatóak férfi jegygyűrűk is

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Megkérnéd a pasid kezét? Ez ma már olyannyira nem tabu, hogy kaphatóak férfi jegygyűrűk is

Egyik barátnőm nemrég izgatottan mesélte, hogy legjobb barátnőjének, Matenkának esküvője lesz. Matenka egy vadóc lengyel lány, akivel volt szerencsém párszor összefutni különböző összejöveteleken. Igazi vagány, nagydumás csajnak tűnt, aki független és látszólag rendkívül élvezi a szabadságát. Kiderült, hogy fél éve van együtt egy angol fiúval, akinek most megkérte a kezét, és a srác igent mondott.

Hazafelé mélyen elgondolkodtam a témán. Furcsa volt ez az egész, ezért utánanéztem a témának. Kis kutakodás után világossá vált számomra, hogy az emberek romantikához és társadalmi kötöttségekhez való hozzáállása bizony változik.

A női emancipáció – ha lassan is, de – egyre erősödik, így egyre több nő dönt úgy, hogy a tettek mezejére lép és megkéri párja kezét.

Felhívtam a barátnőmet és megkértem, mesélje el, mégis hogyan történt az egész „fiúkérés”. Mint megtudtam, egy nyaraláson tette fel Matenka a kérdést, illetve közölte, hogy ő komolyan gondolja a kapcsolatot és a jövőt is közösen tervezi, majd elővett egy gyűrűt. Igen, Matenka nem a pillanat hevében döntött, hanem készült és előre megvett egy egyszerű, de férfiasan elegáns gyűrűt.

A neten szörfölgetve megtudtam, hogy – mivel nem minden férfi visel ékszert – a hölgyek nemcsak gyűrűvel tehetik fel párjuknak a nagy kérdést, hanem egy drága órával vagy akár mandzsettával is. Ha azonban mégis egy férfi eljegyzési gyűrű mellett döntenénk, ajánlott valami különlegesebbet választani, mint a szokásos arany vagy ezüst karika.

Az urak biztosan értékelni fognak egy olyan férfias gyűrűt, amin keresztülfut valami fém, mint például titánium, rozsdamentes acél vagy volfrám-karbid. Egyes oldalakon még a megfelelő követ is segítenek kiválasztani.

El kellett tehát ismernem, hogy az, hogy a nő kéri meg a férfi kezét, közel sem olyan ritka, mint ahogy gondoltam.

A barátnőm állítja, hogy Matenka és a vőlegénye boldogok, és a srác nagyon lazán, nevetve fogadta a fiúkérést. Ebben lehet valami, hiszen azóta megvolt az esküvő és megszületett a kislányuk.

Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a szerelem az szerelem, és minden pár, minden kapcsolat más. Lehet, hogy valami furcsa egyeseknek, míg másoknál tökéletesen működhet. Ha manapság már annyi mindenben nyitottak vagyunk, akkor miért ne kérhetnék meg a nők a párjuk kezét?

Kép forrása: VAKSMANV101/Depositphotos.com

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!