Megdöbbentő eredményeket érnek el velük: a szépítő orvosi tetoválások új szintre léptek

Megdöbbentő eredményeket érnek el velük: a szépítő orvosi tetoválások új szintre léptek

Címlap / Stílus / Test / Megdöbbentő eredményeket érnek el velük: a szépítő orvosi tetoválások új szintre léptek

Az orvosi tetoválások célja elsősorban nem az, hogy trendibb legyen a megjelenésed, vagy éppen kevesebbet kelljen sminkelned reggel. Lényegük sokkal inkább a hasznosságukban rejlik, ugyanis általuk lehetségessé válik a sérülések, sebhelyek, hegek, vagy éppen a pigmenthiányos felületek kezelése.

Míg a kozmetikai tetoválások inkább praktikusnak mondhatóak, addig az orvosi tetoválások sokkal inkább abban segítenek, hogy visszaállítsák az eredeti állapotot. Segítenek helyreállítani a páciensek önbizalmát, hogy ne érezzék úgy, hogy külsejük, vagy éppen betegségük miatt kilógnak a sorból.

Műtéti hegek halványítása

Minden beavatkozás, műtét után marad heg a bőrfelületen, és ez adott esetben nagyon zavaró lehet, különösen akkor, ha látványos, szembeötlő helyen található. A teljes gyógyulást követően és az idő múlásával ugyan jelentősen javul a hegek állapota, azok sosem tűnnek el teljesen. A kezdetekkor vörös bőrfelszínt felváltja a világos heg, ami sok esetben éppen emiatt válik ismét feltűnővé, ugyanis elkülönül a környezetétől.

A színeltérés egyik remek kezelési lehetősége az orvosi tetoválás, avagy a mikropigmentáció.

Ennek a beavatkozásnak az a lényege, hogy a heget olyan színnel töltik fel, amilyen a környezete, így aztán a sebhely tökéletesen beleolvad a bőrbe, ami jelentős életminőség javulást is hozhat a páciensnek.

Pigmenthiányos bőr kezelése

Nem csak egyes műtétek következtében alakulhatnak ki a bőrön színeltérések, bizonyos veleszületett bőrbetegségek ugyancsak ehhez vezetnek. A legismertebb ilyen kór a vitiligo, ami időnként csak egészen kicsi felületet érint, máskor viszont a teljes test, vagy éppen arc érintett.

A tetoválással – hasonlóan az előbb említettekhez– a vitiligo esetében is úgy színezik meg a bőrfelületet, hogy az látványra szinte teljesen tökéletesen beleolvad majd a környezetébe. 

monakhova.ir/depositphotos.com

Mellbimbó tetoválás

A mellbimbó tetoválására való igény lehet esztétikai eredetű, hiszen ezen a területen is felléphet pigmenthiány, illetve a sérülésből származó hegek sem kizártak.

A bőrhibáknál talán gyakoribb, hogy műtéti beavatkozás miatt sérül a mellbimbó, vagy helyreállító műtét végett (jellemző módon daganatos betegségeket követően) akár a teljes mellbimbó hiányzik.

A szépészeti beavatkozások ugyan rengeteget javítanak a nők önbizalmán, a mellbimbókat nem pótolják – erre valóak az orvosi tetoválások.

Szinte az eredeti mellbimbóval teljesen megegyező emlőudvart tudnak kialakítani a tetoválás során, tovább fokozva ezzel a lábadozó betegek önbizalmát.

Hajtetoválás

Inkább a férfiak fordulnak a hajtetoválás lehetősége felé, hiszen esetükben gyakori az idő előtti hajhullás, kopaszodás. Azonban a nők esetében is előfordulhat, hogy hajhiány lép fel, adott esetben kopasz foltok jelennek meg a fejbőrön.

Ugyan létezik hajbeültetés, bizonyos esetekben érdemes meggondolni a hajtetoválásokat is, különösen, ha a kopaszodás a fejbőr és a hajas fejbőr találkozásánál lép fel.

A tetoválás során növekvő hajszálszerű pöttyöket, vonalakat tetoválnak a bőrre, amik színben megegyeznek az eredeti hajszálakkal, így eltakarják a fejbőrt – egységesebb és esztétikusabb látványt nyújtanak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást