Megcsalt a párod? 5 alapvető lecke, amit ebből tanulhatsz

Megcsalt a párod? 5 alapvető lecke, amit ebből tanulhatsz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Megcsalt a párod? 5 alapvető lecke, amit ebből tanulhatsz

„A másik hűtlensége olyan volt számomra, mint a végtelen önbizalomhiány és a meg-nem-felelés érzésének forrása. Mintha a történtek elválasztottak volna a valódi, önfeledt, gondtalan énemtől” – emlékszik vissza Garrett Paknis színész-újságíró, aki ma már másképpen látja a dolgokat. Veled is megosztja, hogyan!

Semmi sem csak rólad szól

„Az emberek egy csomó okból kifolyólag csalhatják meg a párjukat, tehát ennek semmi köze a személyiségvonásaidhoz, illetve azokhoz, amelyek szerinted hiányoznak belőled.

A hűtlenek és a hazudozók többnyire a saját keserű világukban vergődnek, amit észre kell venned. A hiba nem a te készülékedben van, hanem az övékben” – vallja Garrett.


Szerintünk: A hűtlen férfi és a hűtlen nő – a megcsalás lélektana


Persze, ez nem azt jelenti, hogy ne lenne szükség némi önvizsgálatra és visszatekintésre, ha ilyesmi történik.

Aligha szerencsés azonban túlzásba vinni az önanalízist, és arra a következtetésre jutni, hogy bizonyára a harmadik fél mellmérete miatt történt az egész.

Hasonló a hasonlónak örül

„Hogyan is bánhatna valaki tiszteletteljes őszinteséggel, ha képtelen vagy ugyanilyen érzésekkel pillantani a tükörbe?

A hűtlenség akár áldás is lehet, mert figyelmeztet, hogy inkább olyan párkapcsolatnak lenne helye az életedben, amilyet megérdemelsz. Nem pedig olyannak, amelyik rombolja az önbizalmadat” – vélekedik Garrett.

Ne feledd, hogy a színtiszta szeretet szeretetet vonz, a nyomor pedig nyomort. Így ha alapjáraton pocsékul érzed magad, ne csodálkozz rajta, amikor ugyanezt a tapasztalatot éled meg a párkapcsolatodban.

Tegyél rendet magadban, és dönts okosan!

Senki sem veheti el az önbizalmad

„Az egyik legfontosabb feladat az életben, hogy megtanuld becsülni a saját értékedet. Ha ez megvan, bármikor erőt meríthetsz belőle a nehéz (és a sikerrel teli) időkben.

Mindig magadat tiszteld a legjobban, hiszen ez az egyetlen érzés, ami ha stabilan megmarad, segít átvészelni mindent” – mondja Garrett.

Ha éppen mélyponton vagy, bizonyra nehéz elképzelni mindezt. Ugyanakkor tartsd szem előtt, hány csapás átéltél már az életben.

Legalább annak kezdj el örülni, milyen erős vagy, s utána a többi előnyös tulajdonságodat is fel fogod ismerni!

Az őszinteség a legjobb taktika

„Az igazság biztosítja a kulcsot a boldogsághoz” – bölcselkedik Garrett, és mi kénytelenek vagyunk egyetérteni vele.

Sajnos a hűtlenséggel kapcsolatos történetek elenyésző hányadában őszinték egymáshoz a felek.

Pedig akkor lehetne a legjobban átvészelni a krízist, ha már a kísértés megjelenésekor alkalom nyílna a leplezetlen kommunikációra.

Sok kapcsolatban viszont ez még akkor is elképzelhetetlen, ha az információáramlás egyébként más témában akadálymentes.

Tanuljatok meg az érzelmeitekről is beszélni – és ne csak azokról, amelyek kettőtök szempontjából itt és most pozitívnak tekinthetőek!

A megbocsátás iskolája

„Még akkor is bocsáss meg, ha hirtelenjében úgy gondolod, hogy a másik nem érdemli meg. Az ellenséges érzelmek ugyanis téged bántanak a legjobban, ha tudatosan táplálod őket” – int óva Garrett.

Ez nyilván nem azt jelenti, hogy feltétlenül folytasd vagy kezdd újra a kapcsolatot a hűtlenkedővel: a megbocsátásnak akkor is óriási a jelentősége, ha a közös utatoknak vége.

Minden egyes negatív gondoldat és érzelem a saját boldogságodat árnyékolja be, ezért minden életterületről érkező inger nyomán igyekezz tisztán tartani a tudatod és a lelked!

A megbocsátás az egyik legfantasztikusabb, legnagylelkűbb dolog, amit megtehetsz. Érhető, ha időre van szükséged hozzá, de nem is mondtuk, hogy feltétlenül holnap rendezd el!

Mit gondolsz Garrett tippjeiről? Te mit tanácsolnál másoknak hasonló helyzetben?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást