Így fogod felismerni a megbízhatatlan embereket – 7 jel

Így fogod felismerni a megbízhatatlan embereket – 7 jel

Címlap / Életmód / Így fogod felismerni a megbízhatatlan embereket – 7 jel

Te is ebben a cipőben jársz! Ezekből a jelekből felismerheted a megbízhatatlan embereket!

1. Ő sem bízik másokban

Kérdéses, hogy mindannyian, valóban azt kapjuk-e az élettől, amit adunk, de az egyértelmű, hogy ez az állítás igaz a bizalmi kérdésekre. Miért is bíznál meg bárkiben, ha tudod, hogy rád sem igazán lehet számítani? Nehéz valaki másnak a kezébe tenni a boldogságodat úgy, hogy tisztában vagy azzal, ugyanebben a helyzetben te megbuknál.

Nos, ez éppen olyan pont, ami elárulja a megbízhatatlan embereket: ők sem bíznak másokban, nem mernek támaszkodni rájuk. Ha van olyan ismerősöd, aki egyértelműen negatívan nyilatkozik a munkatársairól, a párkapcsolatáról, a családjáról, vagy a barátairól, folyton panaszkodik rájuk, mivel „megbízhatatlanok”, könnyen lehet, hogy ő maga is elkövet egy komoly hibát.

2. Titkolózik

Aki megbízható és őszinte, annak nincs oka titkolózásra. Persze, nem kell, hogy azonnal kitárulkozzon, és mindig mindenbe beavasson, ettől még nem lesz valaki megbízható. De az mindig gyanús, ha túlságosan csendes, magának való és úgy tűnik, rejteget valamit.

Sosem beszél nyíltan magáról, mindig eltereli a szót, ha valamiben állást kellene foglalnia, vagy részletekbe kellene beavatnia.

Ennek ellentettje is furcsa lehet, tehát gyanús lehet az is, ha a beszélgetőpartnered túlságosan is nyitott, és nagyon a részletekbe menően avat be téged. Nem találja az arany középutat, és vagy semmit nem mond el, vagy mindent, a legapróbb részletekig felvázol – ezzel próbálja elérni, hogy ne kapj gyanút. 

3. Apró hazugságon kapod

Ha a beszélgetőpartnered megbízható, nincs szüksége apró hazugságokra sem. Éppen ezért olyan árulkodó jel, ha mégis lefüleled valamivel és rajtakapod egy kisebb füllentésen.

Különösen sokat mond ez akkor, ha olyasmivel kapcsolatosan hazudik, ami egyébként nem lenne indokolt, tehát nem a saját pozícióját, életét, családját, stb. védi, hanem látszólag egy teljesen sablonos, felületes kérdést próbál ezzel a kényelmes módszerrel elsimítani.

4. Nem tartja be, amit ígér

Hát igen, a megbízhatatlanság ékes példája, ha az illető nem tartja be az ígéretét. Egyértelmű, hogy nem számíthatsz rá, ha kihúzza magát az alól, amiért korábban felelősséget vállalt, vagy kifogásokat gyárt a magyarázkodás közepette.

Ennél már csak az a rosszabb, ha el sem ismeri, hogy ígért valamit, esetleg megvádol azzal, hogy nem is egyeztetek meg, nem fixáltátok le az adott dolgot. Az ilyen ember egész biztos, hogy nem megbízható, nem érdemli meg, hogy bármilyen formában támaszkodj rá. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást