Élvezd a teaszertartás minden pillanatát!

Élvezd a teaszertartás minden pillanatát!

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Élvezd a teaszertartás minden pillanatát!

A matcha tea otthoni elkészítéséhez érdemes beszerezni azokat a segédeszközöket, melyek segítségével egyszerűbben és tökéletes pontossággal tudjuk élvezni a teakészítés pillanatait. A matcha seprű egyike ezen tárgyaknak, mely nem más, mint egy bambuszból készült teakeverő ecset. Az ősi szokás felelevenítésének részleteiről cikkünkben olvashatsz.

Tradicionális japán ceremónia

A matcha teaszertartás Japánban már több mint ezer éves hagyomány. A teakészítés során a teapor könnyen habosra és csomómentesre keverhető a M Matcha teakészítő eszközének, a seprűnek a segítségével. Az eszköz helyes használatának elsajátítása időt vesz igénybe, de a tökéletes végeredmény érdekében megéri az odafigyelés.

A teaszertartás végeredménye egy könnyed, habos, finom és édes ital. Különböző ízesítésű teaváltozatot is beszerezhetsz, így változatos ízvilággal tudod feldobni a hétköznapjaidat.

Alapvető lépések

A japán emberek számára a hagyományok tiszteletben tartása, valamint a több ezer éves szertartások gyakorlása nagy jelentőséggel bír. Állandóan figyelmet fordítanak a használt eszközökre, így a szertartás során alkalmazott tárgyakra is. A seprű, más néven Chasen bambusz keverőecset használata előtt érdemes néhány egyszerű dolgot megtanulnod. Ez garantálhatja, hogy hasonló élménnyel gazdagodsz majd, mintha egy igazi japán teaszeánszon vennél részt.

Mielőtt hozzáfognál a folyamathoz, a matcha seprűt helyezd kis időre meleg vízbe! Az áztatás következtében a szálak puhábbá válnak, így a keverés közben nem fognak töredezni. Az előkészületek után kezdheted is a tea elkészítését.

A seprű tisztítása

A szertartást követően ne feledkezz meg az eszközök megtisztításáról sem! Így hosszú ideig, többször élheted át a ceremónia élményét. Szerencsére az eszközök tisztítása nem vesz sok időt igénybe, így például a seprűt elegendő tiszta vízzel leöblíteni. 

Az ecset szárítására ügyeljünk, mindig szálakkal felfelé fordítva álljon a csepegtetőn! Mosogatószert, egyéb vegyi anyagot sosem szabad használni! Hosszú ideig lesz tartós az eszköz, ha beszerzel mellé egy ecsettartó állványt is, így a kézzel készült eszköz megőrzi a formáját.

A tea hatása

Bár a teaszertartás önmagában is egy élmény, a matcha tea fogyasztása jótékony hatással van a szervezetünkre. Az eredeti, Japánból származó minőségi tea hosszan tartó és kiegyensúlyozott energiaszintet biztosít számunkra. Akár napi egy csésze folyadék fogyasztásával sokat tehetünk egészségünk megőrzése érdekében. Óriási antioxidáns tartalma csökkenti egyes betegségek kialakulásának lehetőségét, erősíti immunrendszerünket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást