Így maradhatsz egészséges, és így gyógyulhatsz meg

Így maradhatsz egészséges, és így gyógyulhatsz meg

Címlap / Életmód / Egészség / Így maradhatsz egészséges, és így gyógyulhatsz meg

Régóta tudjuk, hogy minden betegségnek lelki oka van. Frank Zsófia ‒ Kürti Gábor: Az otthoni gyógymódok nagykönyve egyik fejezete alapján összegyűjtöttünk néhány fontos érvet, amely emellett szól.

Lelki, energetikai és testi szükségletek

Egy energetikailag gyenge állapot miatt az emésztésben zavar keletkezik. A lelki mérgezettség, a tudatunkat elködösítő vágyak, a harag, az agresszió, a félelem egész lényünkre kihat.
A legyengült, mérgezett lélek a testet is legyengültté és mérgezetté teszi. A tudatunkban meggyökeresedő negatív gondolatokkal és érzelmekkel megfertőzzük saját magunkat.

Akadályozó szokások

Számos olyan szokásunk van, amelyek semmi jót nem hordoznak számunkra, inkább akadályozó jellegűek. A méregtelenítés előtt és közben érdemes tudatosítani magunkban, hogy melyek ezek.
Nemcsak a dohányzás és az alkoholfogyasztás lehet rossz szokás. Önmagunk alábecsülése, részleges vagy felületes ismerete miatt bizonytalanok vagyunk, állandóan kritikával illetjük magunkat, önmagunk és szűkebb környezetünk ellen fordulunk.

Stressz

Életünknek szinte minden területén jelen van: a kapcsolatainkban, a munkánkban folyamatosan vagy időszakosan mindig jelen van a stressz. Hatására a testünk savas kémhatásúvá válik, emiatt a közérzetünk rossz lesz, és megbetegedhetünk.
A betegségek többnyire a lélekből indulnak ki. Az érzelmeinket méregtelenítenünk kell, máskülönben a meridiánokban az információ és az energia áramlása lelassul, sőt, le is állhat.

Gondolatok, szavak és érzések hatása

A meridiánok vezetik az információkat és az energiát. A betegségek feldolgozatlan gondolatokból, érzelmekből keletkeznek. A meridiánokban energiagátak, blokkok alakulnak ki. Az energia és az információ hiánya miatt egy adott szerv vagy szervrendszer megbetegszik.
Dr. Emoto a vizet különböző szavak (rezgések) hatásának tette ki. Megfigyelte, hogy a kimondott vagy gondolt szavaknak fontos szerepük van szervezetünk egészségi állapotát illetően. A víz kristályai más-más alakot veszek fel a különböző rezgések hatására. A vérnek is ilyen tulajdonságai vannak. Tudatunk valóban hat a testünkre.

Külső rend és rendetlenség

Közvetlen környezetünk hasonlóan működik, mint a testünk. A külső rend akadálytalan életerő-áramlást tesz lehetővé a környezetünkben, ahogy a testünkben is, a rendetlenség azonban torlódásokat okoz, mint a meridiánokban az energiablokkok.
Ezért érdemes rendet tartanunk magunk körül, és megszabadulni felesleges tárgyainktól, ahogy felesleges érzelmeinktől is.

Elengedés, elfogadás, megbocsátás

Rögzült érzelmeinket, gondolatainkat, viselkedésünket és szokásainkat nehezen engedjük el. Magunknak és másoknak megbocsátani is nehéz. Pedig az elengedés, az elfogadás és a megbocsátás akkor tökéletes és „egészséges”, ha egy icipici „de” sem marad utánuk.
A teljes megbocsátás után már egyenes út vezet az egészséghez.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!