Stílus / Test

Makulátlan lábborotválás 7 lépésben

Nincs mese, szőrteleníteni márpedig kell. Ha nem azok közé tartozol, akik impozáns bundával tiltakoznak korunk szépségideálja ellen, valószínűleg örülsz néhány tippnek, ami közelebb visz a tökéletesen sima lábakhoz.

Langyos zuhany

A hibátlan lábakhoz vezető út egy kellemes, langyos zuhannyal kezdődik.

Fontos, hogy a víz hőmérséklete ne legyen túl hideg vagy túl meleg, mert előbbi nagyon összehúzza pórusokat, utóbbi pedig szárítja a bőrt – pedig a borotválás is éppen eléggé meg fogja viselni! Egy tízperces zuhanyozás már megfelelő a szálak puhításához.

Radírozás

Az elhalt hámsejtek eltávolítása kulcsfontosságú, hiszen enélkül benőtt szőrszálak jelentkezhetnek, valamint piros foltokkal, vagy akár pattanásokkal járó szőrtüszőgyulladás csúfíthatja el a virgácsaidat.

Jó, ha van radírozós tusfürdőd vagy szappanod, esetleg luffa-szivacsod, ami kíméletesen újítja meg a bőröd felső rétegét.

Hab vagy zselé

A szép eredményhez bőségesen felvitt borotvahabra vagy –zselére lesz szükséged. Ez azért kell, hogy a szőrszálak tovább puhuljanak, a bőr nedvességtartalma helyreálljon, illetve a borotva jobban csússzon a felületen.

Használatának hiányában megnő a vágási sérülések, valamint az irritációból adódó bőrgyulladás veszélye.

Olvastad már?  Neked is „eperlábad” lesz a borotvától? A módszer, amivel szép marad a bőröd

Alulról fölfelé

A minél tökéletesebb simasághoz illeszd a borotvát a bokádhoz. Szorosan, de nem erőszakosan, mert sérülést okozhat!

Majd határozott, de nem túl gyors mozdulattal húzz vele egyenes vonalat fölfelé, egészen a térdedig.

Három húzás után öblítsd át langyos vízben a borotvát, mert különben gyengül a vágóképessége! Csak akkor kezdd el a másik lábat, ha az elsővel már végeztél – különben beleeshetsz a kimaradó csíkok hibájába.

A kényes térd

A térd formájából adódóan nehezen borotválható terület, ám a szőrszálak itt sem kímélnek. A vágások többnyire itt vagy a boka közelében történnek, ami részben a bőr vékonyságának tudható be.

A siker érdekében hajlítsd be a térded, így borotváld le, majd kinyújtott lábbal is szemléld meg az eredményt, megfelelő lett-e!

Szárítás

Akár a kádban vagy a zuhany alatt végezted az előbbi műveleteket, akár nem, borotválás után szükséged van egy öblítésre, amit törölközővel történő, óvatos, majdnem szárazra paskolással fejezhetsz be.

Fontos tudnod, hogy ha eddig nem jelentkezett irritáció, az öblítés hiánya vagy a durva törölgetés még bajt csinálhat.

Ápolás

Még mielőtt teljesen szárazra törölnéd a lábad, érdemes valamilyen hidratáló készítménnyel nyugtatnod az érintett felületet.

Olvastad már?  Tartós szőrtelenítés otthon - ezeket kell tudnod a házilag alkalmazható, IPL technikával működő gépekről

A boltok polcain könnyen választhatsz bőrtípusodnak megfelelő kencét, illetve érdemes vetned egy pillantást a kifejezetten borotválkozás utáni, nyugtató hatású, vitaminokkal dúsított változatokra.

Szőrtelenítés után néhány órán keresztül célszerű kerülnöd a közvetlen napfényt, mert a frissen borotvált bőr érzékenyebben reagálhat az UV-sugárzásra.