Ahhoz, hogy a süti igazán jól sikerüljön, olvaszd fel kellőképpen a cukrot a vajban a kevert alaptészta készítésekor!
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom reszelt héja
- 4 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 50 dkg liszt
- 3-4 evőkanál joghurt
- 1 reszelt alma
- mazsola vagy egyéb aszalt gyümölcs
Elkészítés:
Keverd habosra a vajat a cukorral és a vaníliarúdból kikapart magokkal. Keverd hozzá a reszelt citromhéjat és a tojásokat egészben. A lisztet keverd össze a sütőporral, és add hozzá a vajas masszához, majd dolgozd össze az egészet egy kevés tejjel.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra. Könnyebb, levegősebb lesz a tészta, ha adsz hozzá 3-4 evőkanál joghurtot, és nedvesebb, ha keversz bele egy reszelt almát. Nem süllyed le a tészta aljára az aszalt gyümölcs, ha lisztbe forgatod, mielőtt hozzáadod a tésztához.
Öntsd a tésztát a vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe. Akkora legyen a tepsi, hogy a tészta csak a kétharmadáig érjen, mert emelkedni fog. 50-60 percig süsd.