A makulátlan kevert tészta alapreceptje

A makulátlan kevert tészta alapreceptje

Címlap / Életmód / Receptek / A makulátlan kevert tészta alapreceptje

Ahhoz, hogy a süti igazán jól sikerüljön, olvaszd fel kellőképpen a cukrot a vajban a kevert alaptészta készítésekor!

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg liszt
  • 3-4 evőkanál joghurt
  • 1 reszelt alma
  • mazsola vagy egyéb aszalt gyümölcs

Elkészítés:

Keverd habosra a vajat a cukorral és a vaníliarúdból kikapart magokkal. Keverd hozzá a reszelt citromhéjat és a tojásokat egészben. A lisztet keverd össze a sütőporral, és add hozzá a vajas masszához, majd dolgozd össze az egészet egy kevés tejjel. 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra. Könnyebb, levegősebb lesz a tészta, ha adsz hozzá 3-4 evőkanál joghurtot, és nedvesebb, ha keversz bele egy reszelt almát. Nem süllyed le a tészta aljára az aszalt gyümölcs, ha lisztbe forgatod, mielőtt hozzáadod a tésztához. 

Öntsd a tésztát a vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe. Akkora legyen a tepsi, hogy a tészta csak a kétharmadáig érjen, mert emelkedni fog. 50-60 percig süsd.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!