A macskák vagy a kutyák okosabbak? Végérvényes válasz után kutattunk

A macskák vagy a kutyák okosabbak? Végérvényes válasz után kutattunk

Címlap / Életmód / Család / A macskák vagy a kutyák okosabbak? Végérvényes válasz után kutattunk

A legújabb kutatások eredményei abba az irányba billennek el, hogy a kutyák okosabbak, mint a macskák. De miért nem teljes így ez a történet?

Az amerikai Vanderbilt Egyetem kutatói kijelentették, hogy a kutyák fejlettebb értelmi kapacitással bírnak, mint a macskák. A Frontiers in Neuroanatomy szakfolyóiratban közzétett kutatási eredmények arra a megállapításra jutottak, hogy ez ebeknél az agyban jelentősen több agykérgi neuron van, mint a cicák szürkeállományában. A neuron kortikális idegsejtjei felelősek a gondolkodás, a tervezés és a komplex viselkedés összehangolásáért.

A Salford Egyetem állattani kutatói kimondottan azt a tézist szándékoztak alátámasztani, hogy a kutyák tudatosan és önmagukat fejlesztve, a gazdához igazítva folyamatosan kommunikálnak. A vizsgálat során 47 különböző kutyagesztust azonosítottak, és ebből 19-et sikerült „lefordítani”.

A jelekről szótárt is készítettek, amelyben pontosan beazonosíthatóak azok az ismétlődő mozdulatok és gesztusok, amelyek az „etess meg”, „vakargass meg”, „játssz velem”, illetve a „menjünk a szabadba” kifejezést jelenítik meg.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/3
Következő»

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!