Mennyi az esélye, hogy megnyered a lottót? A számok mágiája

Mennyi az esélye, hogy megnyered a lottót? A számok mágiája

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Mennyi az esélye, hogy megnyered a lottót? A számok mágiája

A nyerőszámok megjátszására mindenkinek más stratégiája van. Akadnak, akik a nyerőszámaikkal játszanak, és minden héten ugyanazt a számsort teszik meg, de vannak, akik minden héten random számokat játszanak meg, amelyeket gépi sorsolással választanak, vagy csak ráböknek találomra a számokra.

Melyik esetben van esélyünk előbb eltalálni mind az öt vagy a hat nyerőszámot? A Pénzkalauz kicsit utána járt a nyerőszámoknak, és az esélyeknek. Lássuk, mit mondanak a statisztikák.

Ugyanaz a számsor kijöhet többször is?

Mivel az előző heti számok közül bármelyik kijöhet újra, így arra is van esély, hogy ugyanaz a számsor még egyszer kijöjjön. Persze statisztikailag annak az esélye, hogy egy számsor egymás után jöjjön ki nagyon kicsi, de egyáltalán nem lehetetlen.

Egyébként annak is utána járhatunk, hogy az ötös lottó nyerőszámai hogyan alakultak az elmúlt években, hiszen a Szerencsejáték Zrt.

weboldalán az eddig kihúzott összes nyerőszám megtalálható. Ugyanez igaz a hatos lottó nyerőszámaira is. Emellett létezik olyan generátor, amin ellenőrizhetjük, hogy a számaink nyertek-e valaha az ötös vagy a hatos lottó történetében.

Mivel a lehetséges számsorok variációja nagyon magas, így elméletileg megtörténhet, hogy kétszer nem kerül kisorsolásra ugyanaz a számsor.

Ötös lottó esetén ugyanis a 86x87x88x89x90/1x2x3x4x5= 43.949.268
lehetőség van, amit megjátszhatunk.

Hatos lottó esetén ez a képlet a következőképpen alakul:
45x44x43x42x41x40/1x2x3x4x5x6=8 145.060.

Az ötös lottó több mint 60 éve játsszák, évente 52 sorsolás történik, vagyis eddig több mint 30.000 számsor került kihúzásra, ez a szám a hatoslottó esetében kisebb. Viszont ebből jól játszik, hogy valószínűen ugyanaz a számsor még nem került még egyszer kihúzásra, bár statisztikailag megvan rá az esély, hiszen minden héten új, önálló számsor kerül kisorsolásra.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást