Lépésről lépésre: ezeket tedd meg magadért, miután szakítottatok

Lépésről lépésre: ezeket tedd meg magadért, miután szakítottatok

Címlap / Szerelem / Lépésről lépésre: ezeket tedd meg magadért, miután szakítottatok

1/4. Járj a végére a miérteknek!

A látszat sokszor csal, és egy kapcsolatban mindig vannak olyan háttérszálak, amik egy ideig láthatatlanok voltak számodra, vagy nem tulajdonították nekik nagy jelentőséget – ám utólag kiderül, hogy kellett volna. Bár a dolgokon már lehetetlenség változtatni azután, hogy megtörténtek, a feldolgozás szempontjából egyáltalán nem mellékes, válasz nélkül botorkálsz-e a sötétben, vagy világosság gyúl az események között.

Sajnos sok esetben korlátozottak a lehetőségek. különösen akkor, ha a büszkeségedet is szeretnéd megőrizni. Az őszinte beszélgetés, a tisztázás viszont mindenkinek jár. Amennyire csak módod nyílik rá, tegyél meg mindent, hogy begyűjtsd a feldolgozáshoz szükséges információkat – lehetőleg első kézből, a partneredtől, ne pedig városi legendákra hagyatkozva.

2/4. Ne akarj hibáztatni senkit!

Bizonyos szempontból könnyebb hibást találni a szakítást követően és jellemző módon az a könnyebb út, ha az exedet kiáltod ki vétkesnek. Még akár igazad is lehet, de a harag nem egy olyan érzelem, ami támogat téged a gyógyulásban, a továbblépésben. Haragudhatsz az exedre, különösen, ha nagyon megbántott.

A párkapcsolatban viszont mindig kettőn áll a vásár, mindketten kellettek ahhoz, hogy egy adott helyzet előálljon. Ha mással nem, azzal támogattad a végkifejletet, hogy nem figyeltél a jelekre, vagy a jelenléteddel lehetőséget biztosítottál arra, hogy megbántson. És persze az is lehet, hogy az egész szakítást te generáltad, de ebben az esetben is garantált, hogy voltak olyan problémák az exed részéről, amiken nem tudtál felülkerekedni.

A megoldáshoz felé vezető úton lényeges, hogy ne akarj hibáztatni senkit, mert az ezzel járó érzelmek nem visznek előre. Sem a bűntudat, sem a düh nem fog segíteni azon, hogy hamar átlendülj a történteken. A tisztázás, az elfogadás, majd végül az előretekintés lesz az, ami támogatni fog. Minél előbb elfogadod ezt el és minél többet teszel azért, hogy elindulhass ezen az úton, annál előbb a végére érsz majd. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást