Életmód / Ezotéria

Lelkileg elfáradtál? Ezzel a gyakorlattal feltöltheted magad spirituális energiával

Lelkileg elfáradtál? Ezzel a gyakorlattal feltöltheted magad spirituális energiával

Ha a lelked nincs jól, azt hamarosan testileg is megérzed, amikor pedig fizikailag vagy rosszul, a hangulatod is leromlik. A fáradtság, a stressz, a szorongás egyaránt kihatással vannak a közérzetedre, és nem csak az alvással segíthetsz a dolgon!

Létezik ugyanis egy ezoterikus módszer, amivel a belső energiáidat serkentheted, és ehhez csakis saját magadra lesz szükséged.

Az első szakasz

Amikor magányosnak érzed magad, esetleg nem tudsz lelkesedni egy ideje már semmiért, lehet, hogy a spirituális oldaladnak van szüksége egy kis megerősítésre. A belső energiáid serkentésre szorulnak, hogy ismét felerősödjenek az intuícióid, és erőt találj arra, hogy optimistán tekints előre.

Az első lépés az, hogy keress egy csendes szobát, ahol félhomály van, és egyedül tudsz lenni egy kis ideig. Feküdj le, majd vegyél öt mély levegőt, szép lassan.

Ezt követően tedd a két kezed magad elé, mintha imádkoznál; ezekkel érintsd meg először a homlokodat, majd a mellkasodat. Itt található ugyanis a két legfontosabb csakra az emberi testben, a harmadik szem és a szívcsakra, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a spirituális energia végig tudjon áramolni a testeden.

A második szakasz

Dörzsöld össze a két tenyered addig, míg egy kicsit felmelegszik a kezed, majd az egyiket tedd a szíved fölé, a másikat pedig kicsivel a köldököd felé. Ezáltal ezt a két csakrát is megérinted. A negyedik lépés a vizualizálás. Képzelj el egy nagy energiagömböt, ami szép lassan megérinti a lábujjaid végét, majd elindul felfelé a lábaidon át, a törzseden keresztül a fejed búbjáig. Érdemes mindemellé elképzelned azt, ahogy az energia kiáramlik az ujjaidon keresztül, minden egyes csakrán. Miután végeztél vele, nyújtózkodj egy kicsit.

Egy ideig ugyanis mozdulatlanul feküdtél, most hagynod kell, hogy a véred a tested minden részén átáramoljon. Végül igyál meg egy pohár vizet, és figyelj oda arra, hogy egész nap hidratált maradj.

Ezáltal kész is vagy az energiák serkentésével, és a csakráid megtisztításával. A legjobb megoldás az, ha minden nap hagysz magadnak erre 15 percet, és néhány nap után érezni fogod, hogy mennyivel nyugodtabb, vidámabb vagy.

Kép: avesun/depositphotos.com

Miben segítenek a csakrák?

A testedben összesen hét csakra található, mindegyik más lelki és testi problémákban nyújt neked segítséget. Azonban több dolog is képes leblokkolni ezeket, aminek hatására érezhetsz fizikai és lelki problémákat egyaránt. Sokan nem is sejtik, hogy a fájós térdük vagy a gyakori migrénjük a csakrákból következhet, pedig nem egyszer bebizonyosodott már, ezek milyen kulcsszerepet töltenek be a test, az agy és lélek egyensúlyában. Olyan ez, mint egy gépezet, amiből szivárog az olaj, vagy eldugultak a csövek. Lehet, hogy ettől még működik, és teszi a dolgát, de már nem olyan hatékonyan, mint korábban. Ilyenkor szüksége van karbantartásra, akárcsak a csakráidnak is.

A fenti gyakorlat segít egy kicsit serkenteni az energiákat, akkor is, ha teljesen kezdő vagy a témában!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást