Így lehetnek romantikus, buja fürtjeid – Nyári frizuratippek göndör hajra

Így lehetnek romantikus, buja fürtjeid – Nyári frizuratippek göndör hajra

Címlap / Stílus / Haj / Így lehetnek romantikus, buja fürtjeid – Nyári frizuratippek göndör hajra

Minden hosszú frizura nehézkes tud lenni a nyári hőségben, hiszen a tincsek melegítik a nyakat, a hátat, ráadásképpen a gondosan megformált frizurának nyoma sincs néhány óra elteltével. Nem könnyű a göndör hajúaknak sem, akik nyáron garantáltan elfelejthetik az egyenesítést és a rendezett összhatást… 

Növeszd meg a frufrudat

A göndör frizurát illetően csaknem aranyszabályként tekinthetünk egy tippre: ne viseljünk frufrut, legalábbis ne olyat, amit minden nap gondosan a helyére kell simogatni. Az oldalfrufru még csak-csak megállja a helyét, de esetében ugyancsak a kellően hosszú változat mellett kell voksolni, mindenképpen ajánlatos kalkulálni a göndörödés mértékével.

Mindez nyáron fokozottan érvényesül, hiszen a hőség hatására izzadunk, a frufrunk hozzáér a homlokunkhoz, és nyomban jobban begöndörödik, mint ahogy szeretnénk. Az egyik első praktika, amivel érdemes élnünk tehát az, hogy nyárra növesszük kellő hosszúságúra a frufrunkat.

Így a zavaró szálakat ízlésesen eltűzhetjük az igazán forró napokon, míg az esti szórakozáshoz, vagy alkalomhoz bátran formázhatjuk, kiengedhetjük. 

 

Hogyan ápold a kényelem jegyében?

Ahhoz, hogy a göndör tincsek szép ívet kapjanak, kihagyhatatlanul alkalmaznunk kell hajhabot. Vagy mégsem? Az ápolt, rendszeresen frissített göndör haj akkor is szépen tincsesedik, ha nem teszünk rá hajhabot, ami könnyen ragadóssá, keménnyé válhat a nyári hőségben.

Persze azzal számolnunk kell, hogy hajhab nélkül nem lesz olyan rugós a frizuránk, az alapanyag elhagyásával a legtöbb hajtípus inkább lágyesésűvé, hullámossá válik – bár ez nyáron sokszor kifejezetten előny. Hajmosás után bontsuk ki a hajat hajvégápoló segítségével, majd miután megfésültük, hajhab helyett használjunk öblítést nem igénylő krémet.

Ezzel borzoljuk össze a tincseket, majd hagyjuk, hogy természetesen módon száradjanak meg. Így a tincsek nem fognak szétesni, kellően lágyak, rendezettek és puhák maradnak.

 

Imádnivaló kontyok

Az alábbiakban következzen néhány olyan frizuraötlet, ami még a hosszú, göndör hajat is elviselhetővé teszi a hőségben.

Az egyik alapvető tipp a haj kontyban történő összefogása, amire a dús, göndör szálak egyenesen kiváló alapot teremtenek.

Nagyon fontos, hogy a göndör hajat véletlenül se fésüljük szárazon, csak az ujjaink segítségével rendezgessük el a tincseket. Hajtsuk előre a fejünket, a fejtetőnkön fogjuk össze a hajunkat, majd ugyanazzal a hajgumival hurkoljuk át a szálakat. Amennyiben sok hajunk van, úgy a kontyunk valószínűleg lehúzza magát saját súlyánál fogva.

Ezt orvosolandó használjunk hullámcsatot, a hajunkat tűzzük hozzá a fejtetőnkhöz, majd rendezzük el kócosan a kilógó tincseket. Végül, ha látványosabb eredményre vágyunk, tegyünk egy virágos csatot a frizuránkba.

 

Laza lófarok és fonat

A lófarok szintén rendkívül egyszerű és kényelmes viselet nyárra, akár göndör hajra is. Az elkészítésnél arra célszerű ügyelnünk, hogy az összefogott szálaink inkább lazábbak legyenek, semmint túl feszesek.

Teljesen felesleges küzdeni a keszekusza szálak ellen, már csak azért is, mert az egyik legközkedveltebb irányzat éppen az enyhén kócos, természetes hatású, laza frizura. A lófarkat összefoghatjuk a tarkónkon, a fejtetőnkön, hagyományosan hátra rakhatjuk, de akár oldalra is ejthetjük. Sőt, a korábbi irányvonalon maradva akár be is fonhatjuk az összefogott szálakat, így aztán végképp könnyen kezelhető frizurát készíthetünk magunknak.

A fonatot magát is variálhatjuk, de a kész művet kontyba összefoghatjuk, vagy hajpántként átvezethetjük a fejünkön.

 

Apropó, hajpánt

A göndör haj megzabolázására tökéletes lehetőségeket kínálnak a különféle hajpántok. Ezek nem csupán arra alkalmasak, hogy segítségükkel a kilógó szálakat is összehangolva el tudjuk rendezni, hanem komplett frizurákat is építhetünk rájuk.

Ráadásképpen a textilből készült pántok nyáron sem forrósodnak át, nem bántják sem a fejbőrünket, sem a hajunkat, esetenként pedig még a nedvesség felszívásában is segíthetnek. Ha kiengedve, de mégis rögzítve viselnénk a frizuránkat, egy hajpánt tökéletes választás lehet számunkra, de bármelyik, már összefogott frizurát feldobhatjuk a segítségével.

A stílustól függően pedig viselhetjük egy átlagos hétköznapon, de akár alkalomra, fontosabb eseményre is egész nyugodtan bevethetjük.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást