Így lehet több pénzed, és így őrizheted meg ‒ a pénz pszichológiájáról

Így lehet több pénzed, és így őrizheted meg ‒ a pénz pszichológiájáról

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Így lehet több pénzed, és így őrizheted meg ‒ a pénz pszichológiájáról

A pénz megszerzése és megtartása nagy kihívást jelent legtöbbünk számára. Sokat nyom a latba, hogy mit gondolunk önmagunkról és embertársainkról, mennyire vagyunk bölcsek, hogyan viszonyulunk az időhöz. Még sok más tényező létezik, ami segíthet az anyagi gyarapodásban. Hogy melyek ezek? Megtudhatod Rüdiger Dahlke A pénz pszichológiája című könyvéből.

Relativitás

Lehet, hogy abból a pénzből, amit keresel, a világnak számos pontján szépen élhetnél, csak éppen ott nem, ahol jelenleg élsz. A világban sokfelé a te kereseted szép bevételnek számítana. Az, hogy mennyire érzed gazdagnak magadat, elsősorban rugalmasság és hozzáállás kérdése.
De bárhová költöznél, a problémáidat mindenhová magaddal cipelnéd. Szegénységtudatod is mindenhová veled utazik. A belső problémák csak ritkán oldódnak meg egy egyszerű költözéssel; belső változással és tudatossággal annál inkább.

Rezonancia

Agysejtjeink jelentős része a rezonancia törvénye alapján működik. A tükörneuronoknak az a dolguk, hogy ahol csak lehet, rezonanciába kerüljünk a környezetünkkel. Ha például ásítanak mellettünk, mi is ásítani fogunk, ha valaki keresztbe rakja a lábát, mi is utánozzuk. Olyan partnert vonzunk magunkhoz, aki hozzánk hasonló problémákkal és tulajdonságokkal rendelkezik.
Aki szegényen egy nagyvárosban él, az szegény embereket vonz magához, és nem tud kitörni a helyzetéből. Ha viszont egy olyan vidéki településre költözik, ahol a munkának becsülete van és pénz is jár érte, akkor a munka energiamezőjébe kerül. A szerencsétlenségünket úgy szüntethetjük meg, ha bevonjuk életünkbe a hiányzó elvet. A pénz megkeresi és megtalálja a másik pénzt.

Polaritás

A folyamatok gyakran az ellenkező irányba csapnak át. Aki csak a meggazdagodásnak szenteli az életét, az valamilyen területen, amit elhanyagol, szegényebb lesz. Akinek nem volt ideje arra, hogy rezonanciába lépjen a gazdagsággal, károsan érintheti, ha a pénz váratlanul és hirtelen belép az életébe. Ez az oka annak, hogy a lottónyertesek nagyon hamar, meggondolatlanul elköltik a megnyert pénzt.
A lelki fejlődésnek be kell hoznia a lemaradást, máskülönben a boldogságból boldogtalanság lesz. Elsősorban az ellenségeink tudják megmutatni, mi az, amit még be kell építenünk az életünkbe, ők azok, akik kíméletlenül őszinték hozzánk. Például amikor valaki azt mondja nekünk, hogy „te nem törődsz senkivel”, vagy „veled képtelenség normálisan beszélni, mert rögtön felkapod a vizet”, érdemes elgondolkoznunk, mert rossz tulajdonságaink nemcsak a kapcsolatainkban, hanem a pénzszerzésben is hátráltatnak minket.

Idő

Az idő = pénz egyenlet nem fordítható meg. Ezt szomorúan tapasztalják, akik időskorukra gazdagodtak meg. Akinek sok pénze van, általában azt hiszi magáról, hogy halhatatlan. De amikor egy rutinvizsgálat során azt hallja az orvosától, hogy már csak kevés ideje van hátra, megijed, mert rájön, hogy nem tudja az életét irányítani.
Aki pénzért cserébe egész életében eladta az idejét, a megszerzett pénzt már nem cserélheti vissza időre, azaz életre. Egy halálos diagnózissal a fiókjában nem sok embernek sikerül kiélveznie az életéből hátralevő kevés időt.

A pénzt tényleg be lehet vonzani?

A könyv módszereket kínál a pénz bevonzására. Például javasolja, hogy időnként tartsunk szünetet. A tai chi szimbólumával kívánja tudatosítani az olvasóban, hogy harmónia akkor keletkezik, ha a jin és a jang, vagyis az aktivitás és a passzivitás kiegyensúlyozott viszonyban állnak egymással.
Jó és bevált módszer, ha napközben, amikor megtehetjük, beiktatunk egy ebéd utáni alvást, meditációt vagy sétát. Így délután nagyobb esélyünk van a jobb teljesítményre és az elégedettségre, és nemcsak pénzt, hanem életidőt és életminőséget is nyerhetünk.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást