Lehet-e jövője a nyári szerelmeknek?

Lehet-e jövője a nyári szerelmeknek?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Lehet-e jövője a nyári szerelmeknek?

Napfény, hőség, vízpart, esti bulik. Na és persze forró flörtök. Vajon folytatódhat-e a kapcsolat azzal a helyes pasival a nyaralás után?

Szerelmet hozó nyaralás

Mindannyiunk tarsolyában van legalább egy forró történet flörtökről, csókcsatákról és szerelmi kalandokról, amiket a nyaralásunk alatt éltünk át. Ezek a románcok viharos gyorsasággal alakulnak ki rövid idő alatt, nemhiába nevezik egynyári szerelmeknek, ugyanis a legtöbbször a nyár elmúltával a tűz is elcsitul. De miért ennyire intenzívek ezek a románcok és miért hatnak ránk olyan hatalmas, elsöprő szenvedéllyel? 
A magyarázat abban rejlik, hogy a nyaralás alatt felszabadultabban viselkedünk, lazábban vesszük a dolgokat, mint a szürke hétköznapokon, ezáltal pedig egy vidámabb, kacérabb arcunkat mutatjuk a többi ember felé. És persze ne feledkezzünk meg a melegről és napfényől sem, aminek hatására még jobban tombolnak a hormonjaink. Ilyen helyzetben pedig ha megismerkedünk egy jóképű, vonzó pasival, azonnal izzani fog köztünk a levegő, miközben az érzékeink szenvedélyes táncot lejtenek. Nincsenek sem gátlások, sem problémák, csak a színtiszta élvezet.    Van esély a folytatásra? Bár nem zárható ki a lehetőség, hogy egy nyári románc az ősz beköszöntével is sikeresen folytatódjon, de az esetek többségében ezek a viszonyok halálra vannak ítélve. Hogy miért is? Említettük, hogy a nyaralás alatt mindenki egy másik énjét mutatja, ami a hétköznapokon nem megszokott. Egy hagyományos közegben kezdődő párkapcsolat során látjuk, hogyan éli a másik a mindennapjait, hogy viselkedik a családjával, a barátaival, a munkahelyén, vagyis az élet összes velejárójával és valódiságával ismerjük meg a másikat.

Egy nyáron kötetett szerelem viszont nem ad erre lehetőséget. Nem tudhatjuk, hogy a nyár elmúltával is ugyanolyan vonzóak leszünk-e egymás szemében, tudjuk-e tolerálni egymás rossz szokásait, egyáltalán képesek vagyunk-e elfogadni egymás személyiségét és azonosulni egymás életstílusával? Ha sikerül is ezeken a dolgokon túllépni, akkor ott a következő akadály, ami kemény próbatétel elé állítja a két embert. Ez pedig nem más, mint a távkapcsolat, hiszen ritkán adatik meg, hogy a nyaralás alatt megismert partnerünk pár utcányira lakjon tőlünk.

Statisztikák igazolják, hogy az olyan kapcsolatok, amik távszerelemként kezdődnek, szinte kivétel nélkül kudarcra vannak ítélve. Ideig-óráig működik a napi kapcsolattartás telefonon és az interneten, ám kis idő elteltével biztos, hogy elegünk lesz abból, hogy a másik távol van, nem érinthetjük meg, nem csókolhatjuk meg.    Pro és kontra
Ha általános tanácsot kellene adnunk, akkor azt mondanánk, hogy mindenki tekintse annak a nyári szerelmi kalandot, amit valójában jelent. Vagyis nem kell véresen komolyan venni, a nyár elmúltával pedig őrizzük meg szép emlékként a történteket. De azokat sem szeretnénk elkeseríteni, akik bíznak a sikeres folytatásban. Egy esély mindennek és mindenkinek jár, viszont akkor készüljünk fel a nehézségekre és tudatosítsuk magunkban, hogy bizony bőven lesznek szomorú, magányos perceink.
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást