Így legyen rendezett és szervezett a lakásod

Így legyen rendezett és szervezett a lakásod

Címlap / Otthon / Háztartás / Így legyen rendezett és szervezett a lakásod

Az otthonos lakásban mindenekelőtt harmónia és rend van – bár egyszerűnek tűnik, korántsem az ezt a két fontos tényezőt megteremteni. Szerencsére azért akad néhány praktika, amiket bevethetsz a cél érdekében.

Tervezz több hellyel

Még ha kezdetben úgy is tűnik, hogy rengeteg a polc, és sok a felesleges tárolóegység, eszedbe se jusson ezeket kiiktatni.

Az évek múlásával rengeteg olyan holmitok lesz, amiket nem szeretnétek kidobni, de azt sem kívánjátok, hogy folyton szem előtt legyenek. Ekkor bizony minden apró fiók és eldugott retesz a hasznotokra válik majd.

Ha van lehetőség a terület praktikus és látványos bővítésére (pl. a lépcső alatti, vagy éppen ajtó feletti rész beépítésére), akkor mindenképpen vegyétek fel a teendők listájára az újítást.

Kezdj el szelektálni!

Annak ellenére, hogy sok holmitól érthető módon nem szeretnél megválni, nem szükséges, hogy minden szem előtt legyen.

Néhány doboznyi emlék a padláson, vagy éppen a pincében is elfér, sőt, az évek óta nem hordott ruhák is értelmetlenül lógnak készenlétben a szekrényedben.

Lásd reálisan, hogy mire van szükséged rendszeresen, s amik nem férnek át a rostán, azoknak keress méltó helyet a lakás egy eldugott zugában.

Színek szerint

A látszatot rögvest meghatározza, hány szín van az adott területen, s hogy azok harmonizálnak-e egymással. A túl sok árnyalat a káosz érzetét keltheti, még akkor is, ha egyébként rend van.

Ahol csak lehetőség adódik rá, ott érdemes ügyelni az egymáshoz passzoló színek összetársítására, mi több, az is nagyon szép végeredményt hozhat, ha kifejezetten színek szerint csoportosítasz (könyveket, mappákat, ruhákat, törölközőket).

Kosarak és dobozok

Ez a két tárgy nyújtja számodra a legnagyobb segítséget, amennyiben hajlamos vagy kuplerájt hagyni magad körül, holott szereted az esztétikus rendezettséget.

A kosarakat és a dobozokat bárhol bevetheted: a konyhában, a fürdőben, a gyerekszobában, mindösszesen csak arra kell ügyelned, hogy a stílusukat és funkciójukat összeegyeztesd.

A csodás fonott kosarak pillanatok alatt rendet teremtenek még a legrumlisabb lakásban is!

Ne legyen szem előtt

A kosarak rendszerezési elvén alapul az a berendezési technika is, amikor az a cél, hogy elrejtsük a káoszt.

Egész pontosan olyan praktikákra gondolunk, mint az ágytakaró, amivel tökéletesen eltüntetheted az összetúrt garnitúrát, vagy éppen egy esztétikus függönyrészlet, ami segítségével elrejtheted a csap alatt tobzódó tisztítószereket.

Persze nem jó túlzásba esni, ha mindent lefüggönyözöl és mindent bedobozolsz, akkor nem érhetsz el látványos eredményt, de az arany középúton haladva igazán impozáns lehet a helyiség.

Győzd le a káoszt!

Nem csak a szoba berendezésénél, hanem a dekorálásnál is nagyon ügyelni kell rá, hogy a rendezettséget megőrizd.

Sem a falra szerelhető képek, sem a szobanövények, sem az egyéb díszek során nem szabad hagynod, hogy elszaladjon veled a ló.

Néhány kiegészítő otthonossá, látványossá varázsolja a szobát, de a túl sok zsúfolttá, és kényelmetlenné teszi. (Nem is beszélve arról, hogy minél több holmi van szem előtt, annál könnyebben megül a por a tárgyakon, és annál nehezebb lesz gyorsan, praktikusan takarítani.)

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást