Otthon / Szórakozás

Legyél punk és nevezd el a kocsidat: 6 kattant októberi világnap

Legyél punk és nevezd el a kocsidat: 6 kattant októberi világnap

Sorozatunkból már sejtheted, hogy az olykor vicces, olykor pedig elgondolkodtató sületlenségek tárháza végtelen. Ebben a szellemben mutatjuk meg októberi összeállításunkat, ami a frappé és a fecsegés szerelmeseinek is kedvez…

„Nevezd el a kocsidat” nap

Fogadjunk, hogy az autódnak máris van neve… de ha esetleg mégsem, a keresztelőt célszerű október 2-ára időzítened, amikor a névtelen verdákat a világnap összes híve felruházza a neki tetsző címkével.

Nem is tudjuk, miért, de a jeles esemény sokkal nagyobb népszerűségnek örvend a hölgyek körében, akik ilyenkor akár plusz egy becenevet is képesek a meglévő mellé rakni, így lesz hűséges négykerekű társuknak hosszabb neve, mint a spanyol uralkodócsalád tagjainak átlagolva.

„Fogd és vidd” nap

Október 6-án tartják a fogd és vidd napot, aminek az egzakt jelentésével ugyan senki sincs tisztában – mivel talán nincs is neki –, ám rendkívül csábítóan hangzik.

Nem arról szól, hogy élj a számodra felajánlott lehetőségekkel, hanem arról, hogy tarts igényt valamire, és szerezd is meg.

Akadnak, akik a szlogent sarkosan értelmezve akár lopásra is vetemednek ilyenkor, mi azonban még véletlenül sem erre buzdítunk. Sokkal inkább arra, hogy végre tegyél meg valamit, amihez eddig nem volt bátorságod!

Frappé nap

„A frappé olyan, mint az isten… mindenkinek mást jelent!” – fogalmazott egy frappékedvelő barátnőm, aki már számtalanszor rácsodálkozott erre a tényre.

Ezt a kávékülönlegességet valahol összeturmixolják a jéggel, valahol fagyit tesznek bele, egyszer pedig epres turmixot szolgáltak fel helyette.

Mindegy, melyik változat a kedvenced: a lényeg, hogy az október 7-i világnapot egy csodafinom frappéval ünnepeld – persze, délután öt után már szigorúan koffeinmentes változattal, nehogy megzavarjon az alvásban!

Szótár nap

Október 16-án ünnepeljük könyvespolcunk lassan elfeledett tartozékait, a szótárakat.

Az internet térhódításával egyre kevesebben használnak papír alapú változatot belőle, noha megvan a maga jellegzetes hangulata egy-egy kifejezés keresgélésének.

Az ilyen kötetek szerelmesei ezen a napon kizárólag retró módon „gugliznak”, illetve szókincsük bővítésének céljából nem restek akár csak úgy lapozgatni a szótárakat.

Már az is óriási dolog, ha véletlenszerűen felütsz egyet, és rácsodálkozol az elsőként meglátott szó jelentésére!

Fecsegő nap

Gyakran mondják rád, hogy neked aztán be nem áll a szád?

Akkor október 21-e a te napod, amikor szüntelenül jártathatod a bagólesődet, hiszen a fecsegés világnapja ez!

Ilyenkor a céltalan csevegés áll a középpontban – tehát ne aggódj, ha éppen nem jut eszedbe semmilyen világmegváltó téma!

Arra azonban ügyelj, hogy a könnyed beszélgetés semmiképpen se csapjon át pletykálásba, mert az már egészen más tészta…

„Legyél egy napra punk!”

Október 25-e remek alkalmat biztosít arra, hogy egy napra ismét lázadó kamaszbőrbe bújj, és igazi punk váljon belőled.

Amennyiben a munkahelyeden nem díjaznák, ha kakastaréjjal, fültágítóval és szegecses bőrcuccokban jelennél meg, elég egy-egy apróbb kiegészítő segítségével becsempészni ezt a stílust az outfitedbe.

A vastag fekete kontúrral készült szemfestés is ebbe a kategóriába tartozik, ám ha bevállalósabb vagy, akár egy új piercing is belefér.

Reméljük, hogy az októberi kattant világnapok között is megtaláltad a kedvenced. Novemberben jövünk az újabb eresztéssel!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást