Ők a legveszélyesebb anyóstípusok – és az útmutató hozzájuk

Ők a legveszélyesebb anyóstípusok – és az útmutató hozzájuk

Címlap / Életmód / Ők a legveszélyesebb anyóstípusok – és az útmutató hozzájuk

A legjobb barátnőm ex anyósa úgy nehezítette meg az életét, hogy a bolygó másik felén lakott és csak évente, kétévente egyszer találkoztak. Egy másik barátnőm odáig jutott, hogy nem csak ő maga zárta ki az életéből az anyósát, a férje is megszakította a kapcsolatot egykori családjával. Az anyós többször olyan minősíthetetlen módon viselkedett, hogy úgy döntöttek, az unokák is jobban járnak, ha távol maradnak tőle. Nehéz kívülállóként megérteni, hogy juthat el idáig egy emberi kapcsolat, és miért nem tudnak úrrá lenni a problémákon. Ez persze nagyban szerencse kérdése is. Egyes anyóstípusok minden óvintézkedés ellenére is tönkretehetik a fiatalok életét.

A legjobb barátnő típus

Ez az anyós azonnal a legjobb barátnőd akar lenni. Nagyon könnyen felismered, ugyanis törekszik arra, hogy kettesben csinálhasson veled programot. Először csak kicsiben kezdi, pl. megkér, hogy segíts neki a konyhában, amíg a fiúk meccset néznek a nappaliban. Aztán jönnek a nagyobb volumenű programok: közös vásárlás, edzés, vagy akár wellness hétvége. Lehet, hogy az egész ártalmatlan és tényleg egyszerűen nagyon szimpatikus vagy neki, de gyanúra ad okod, ha barátnőjeként akar kezelni. Már csak a korkülönbség miatt sem igazán passzoltok össze és egyébként sem kell, hogy minden szabadidőtöket együtt töltsétek.

Fenn áll a veszélye annak, hogy előbb-utóbb kibékíthetetlen ellentétek születnek majd köztetek.

Hogyan kezeld?

Nagyon nehéz dolgod van, mert ez az anyós tárt karokkal fogad és nagyon önzetlen, kedves veled. Úgy érezheted, hálátlan a viselkedésed, ha elutasító vagy vele. Nincs is egyébként szükség arra, hogy összevesszetek, vagy, hogy minden programot kizárjatok, amit kettesben tölthetnétek, de éreznie kell, hogy nem vagytok haverok.

Barátok között nincsenek tabutémák, márpedig te aligha akarod megbeszélni vele a szerelmeddel való konfliktusokat, vagy éppen azt, milyen fehérneműt szeret, esetleg mekkora Adonisz az ágyban. A legjobb az, ha időszakosan zsúfolttá teszed a mindennapjaidat, így csak két program között tudsz vele találkozni. Ez egy hosszadalmas folyamat, de türelmesen, szép lassan le tudod csökkenteni a találkozások számát a nélkül, hogy komolyabban megbántanád. Esetleg szervezhettek olyan programokat is, amin nem kettesben vagytok, vagy nem kell végig beszélgetnetek. 

pixelfit/istockphoto.com

A gondoskodó típus

Első ránézésre úgy tűnhet, megfogtad az isten lábát ezzel az anyóssal. Már az első pillanattól kezdve a lányaként kezel, azonnal kedves veled, érdeklődő, kíváncsi, szeretettel fordul feléd.

Láthatóan imádja a fiát, akiről még mindig örömmel gondoskodik.

Nem csak úgy tesz, ki is mondja, hogy ez számára nem fáradtság, hiszen az ő családjuk nagyon összetartó. Alapvető a közös program, a rendszeres, hétvégi ebéd, esetleg a közös nyaralás is.

Hogyan kezeld?

Lényegében akkor van szükséged a közbeavatkozásra, ha az anyós átlép egy bizonyos határt, amivel korlátozza a kapcsolatotok szabadságát. Például ha zokon veszi, hogy ti kettesben akartok nyaralni, vagy nem akartok minden vasárnap náluk ebédelni. Ebben az esetben viszont nehéz dolgod lesz, mert a szerelmed zokon veheti, hogy választania kell közted és a szerető mama között.

Óvatosan viszont meg kell húznod a határokat és el kell döntened, mi az, ami neked még belefér. Az egyik barátnőm anyósa képes volt belopózni hozzájuk egy kora reggelen, amikor még mindketten betegen pihentek, hogy takarítson az alsó szinten. Jó szándékkal tette, de átlépte a határt. Megkérték, hogy inkább főzzön egy adag forró levest, ha gondoskodni akar róluk.

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást