Kikapcsolódás / Utazás

6 utca Budapesten, amin érdemes ősszel egy sétát tenni

6 utca Budapesten, amin érdemes ősszel egy sétát tenni

Ilona lépcső

Hogy nevét Zrínyi Ilonáról, vagy arról a Szabó Ilonkáról kapta, akiről a lépcsőt keresztező utcát is elnevezték (ő mellesleg operaénekesnő volt és meghatározó alakja a náci ellenes mozgalomnak), azt nem tudjuk. Az viszont tény, hogy a rövidke lépcsősoron lesétálni, belefeledkezni a környék hangulatába és a budai panorámába olyan program, amit csak egy dolog tehet még jobbá: az őszi napfény mindent aranyba borító ragyogása.

Abonyi utca

Zugló számos olyan kis utcát rejteget, ahol a pazar villaépületek között óriási lombos fák zöldellnek. Ezek között is talán az egyik leghangulatosabb a nagypolgári hangulatot árasztó Abonyi utca. Itt gyönyörű épületek várnak, köztük néhány olyan is, ami úgy fest, mintha egy romantikus regény lapjairól elevenedett volna meg. Ha már úgyis itt andalogtok, érdemes lefordulni a Cházár András utcára, vagy felkeresni az onnan egy sarokra lévő Jávor utcát vagy Ilka utcát. Ezek is meseszépek minden évszakban.

Tóth Árpád sétány

A virágzó cseresznyefák látványával nehéz vetekedni, de azért a Budára nyíló kilátás ősszel sem nevezhető éppen rossznak. Ha igazán romantikus programot keresel, akkor a várfal menti séta lesz a nektek való. A várból lefelé sétálva mintegy véletlenül is számos apró, arany, rőt és rozsdabarna levelekkel borított, kacskaringós kis utcára bukkanhattok ezen a környéken.

Zugligeti út

A zugligeti végállomás, a hegyek, a gesztenyefák, egyszerűen minden tökéletes itt egy őszi kiránduláshoz. A lóvasút-végállomást egyébként nemrégiben felújították, és nagyon megérdemelte. Csak ezért az épületért önmagában is érdemes kilátogatni ide, de ha szerettek túrázni, és a városi séta helyett inkább természetjárásra vágytok, akkor is ez lesz a nektek való célpont!

Gül Baba utca

Ha Budapest legszebb utcáiról esik szó, akkor a legtöbben biztos a Gül Baba utcával kezdik, ami talán a világ legszebb utcái között is helyet érdemel magának. A  város egyik leghangulatosabb és legmeredekebb utcája (sőt, ebben a blogposztban komoly számításokkal bizonyítják, hogy nem az egyik, hanem A legmeredekebb) ősszel gyönyörű fényekben úszik. A mediterrán hangulatú kis házak és a macskakő pedig segít, hogy Párizsba képzeld magad.

Benczúr utca

A pesti oldal talán egyik legzöldebb utcáján a két oldalt növő fák lombkoronája szinte összeérnek, gyönyörű, zöld alagutat alkotva így a városi dzsungelben. Ősszel, amikor a zöld levelek színesbe borulnak, az utcák víztócsáiban pedig visszatükröződnek a színfoltok, mintha egy óriási festő ejtett volna tarka pacákat, az erre járóban joggal merül fel a kérdés: vajon van-e ennél szebb utca a pesti oldalon, vagy akár egész Budapesten is?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást