Top 10 legolcsóbb európai turisztikai város

Top 10 legolcsóbb európai turisztikai város

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Top 10 legolcsóbb európai turisztikai város

Az egyik legfőbb ok, amiért nem utazunk más kontinensekre, az a költséges utazás. Azonban egyre több légitársaság kínál hihetetlenül jó árú repjegyeket Európa legfontosabb uticéljai felé. De melyik a legjobb és legolcsóbb város, amit érdemes meglátogatnunk?

Prága, Cseh köztársaság

Az utóbbi években Prága az egyik leglátogatottabb Európai fővárossá vált. Az italárak például rendkívül kedvezőek – ez minden bizonnyal megfontolandóvá tesz egy prágai utazást.
Prága természetesen nemcsak az italok és ételek szempontjából olcsó, de rengeteg látnivalót kínál, nem beszélve a rendkívül hatékony és kedvező árú tömegközlekedésről. Azok számára akik a kultúra, művészetek és történelmi műemlékek keresésében vannak, pazar kínálni valót nyújt a Prágai vár és a híres Károly-híd.

Róma, Olaszország

Bár a fapados járatok általában a város központjától távol eső repülőtérre visznek, de a transzferek kedvező árfekvésűek. 
Róma az egyik leglenyűgözőbb európai város – a legfőbb célpontok a Vatikán, Colosseum, Pantheon, Trevi-kút és az élő múzeum.

Pozsony, Szlovákia

A Duna köré épített gyönyörű szlovák főváros mindent szerény áron nyújt egy túrista számára – élelmiszer, ital, antikvitás, közlekedés, múzeumok. Nappal a város egy élő múzeum telis-tele húszadik századi gyönyörű épületekkel, amelyek egy instabil monarchia, a Vasfüggöny és a Bársony Forradalom maradványai, mára azonban egy békés, nyugodt várossá vált.
A Pozsonyi vár kihagyhatatlan. A városközpontban levő bevásárlóközpontok, hangulatos butikok versenyképes árakkal rendelkeznek. Az óváros utcáin fantasztikus éttermek, bárok és kávézók várnak, kedvező árakkal!

Riga, Lettország

Híres kivételesen olcsó szálláshelyeiről, ingyenes múzeumairól és hihetetlenül olcsó ételeiről. Nehéz hasonlóan olcsó nagyvárost találni Európában.
Lenyűgöző élményt nyújt a Dóm tér és a székesegyház (otthont ad európa legnagyobb orgonájának). A Vásárcsarnokban is eltölthetünk pár nézelődős órát.

Barcelona, Spanyolország

A katalán főváros egyike a legolcsóbb európai városoknak – a tömegközlekedés rendkívül olcsó, az ételek és szállás is pénztárcabarát. Látogass el egy helyi strandra (mindössze 10 perc a belvárostól), így ideális kombinációja a pihenésnek és a városnézésnek.
A kikötőben számos régimódi tapas bárt találunk, így az étkezést is alacsony költségen megoldhatjuk. Mindenképp érdemes meglátogatni a La Ramba macskaköves utcáit, szórakozóhelyeit és éttermeit – olcsó módja megismerni az igazi Barcelonát.

Ljubljana, Szlovénia

A bájos, keskeny macskaköves utcájú, élénk hangulatú városban rengeteg a látnivaló –  vár, hidak, terek – lényegében napokat tölthetsz el csak a látnivalók megtekintésével.
A helyi kézműves és antik üzletek is megérnek egy pillantást. A minőségi szállás rendkívül pénztárcabarát (összehasonlítva más európai standard árakkal).

Tallin, Észtország

Észtországban alacsonyak a megélhetési árak, így van ez a fővárásban is. Észtország mesebeli hely, jó hotel árakkal és ételekkel.
Bár a szovjet korszaknak számos maradványa megmaradt Tallinban, a középkori Tallin (óváros) mégis varázslatos – a régi városfal, nyüzsgő bevásárló utcák, Városháza a térrel.

Bukarest, Románia

A “Kelet Párizsának” is nevezett román fővárosról a széles sugárutak, finom stílusú épületek, parkok és jó árak jutnak eszünkbe. A városnézés olcsó, hisz a múzeumokba, palotákba, templomokba való belépések nagyon pénztárcabarátak.
Ne hagyd ki a Művészeti és Történelmi Múzeumot és a Parlamentet sem (a világ második legnagyobb épülete a Pentagon után).

Vilnius, Litvánia

Attól, hogy Vilnius sokkal kisebb, mint a legtöbb főváros, még intimebb a hangulata. Nem beszélve arról, hogy szinte minden közel van, így keveset kell költeni a tömegközlekedésre! Vilnius szűk macskaköves utcái nemcsak a vásárlásnak kedveznek, de az éjszakai életnek is.
A kultúra és művészetek kedvelői sem tudnak unatkozni, hisz több mint 20 galéria található az óvárosban, sok múzeum és rengeteg nevezetes hely. Érdemes ellátogatni az operába vagy megtekinteni egy balett előadást. A hagyományos orgona koncertek és színházi előadások is számos felejthetetlen órát kínálnak.

Budapest, Magyarország

Aki még nem ismerte meg a magyar főváros szépségét, annak érdemes a legkézenfekvőbb utazási célpontot figyelembe vennie, Budapestet. A várost két részre osztó hatalmas Dunán részt vehetsz egy séta hajókázáson, ahol megismertetnek a város történelmi és kúlturális múltjával. Megismerheted a híres pesti fürdőhelyeket.
A dombosabb budai területen romantikus sétákat tehetsz a várhegyen és királyi palota körül. A budapesti éjszakában pedig a legszűkösebb költségvetéssel is varázslatosan érezheted magad, olcsó ital- és ételárakkal.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást