Család / Életmód

Legnépszerűbb keverék-kutyafajták, amikről nem is tudtad, hogy léteznek

Legnépszerűbb keverék-kutyafajták, amikről nem is tudtad, hogy léteznek

Goberian

A Golden Retriever és a Husky kutyák keveréke, a Goberian egyre népszerűbbé válik a házi kedvencet keresgélők körében.

Általában fekete, barna, krémszínű vagy sárgás színekkel rendelkezik, ahhoz pedig, hogy belül is egészséges maradjon, szüksége van a folyamatos mozgásra. Leginkább türelmes gazdiknak ajánlják, ugyanis bár nagyon intelligens fajta, a tanítgatása kicsit bonyolultabb lehet. Ettől függetlenül nagyon barátságosak, játékosak és energetikusak, így az aktívabb életet élők mellé tökéletes társak lehetnek.

Kifejezetten hűségesek és mivel folyton készenlétben állnak, az egyik legjobb választás házőrzőkutyaként.

Bullmation

Az Angol bulldogot vidám, barátságos kutyának tartják, amely imád a családja közvetlen közelében lenni, míg a Dalmata egy intelligens, gyorsan tanuló fajta, és legszívesebben mindenhová követi a gazdiját. Képzeld csak el, milyen szeretetreméltó lehet akkor a kettő keveréke, vagyis más néven a Bullmation!

Ez a kutyus igényli a nagyobb sétákat, de nem annyira izgága, mint egy fajtatiszta Dalmata.

Mivel mindkettő imádja a gazdáját, a keveréküknél ez csak fokozódik, és a gyerekekkel is gyorsan megbarátkoznak – de egy kisbaba mellé azért nem biztos, hogy ő a legjobb választás.

Golden Dox

Félig Golden Retriever, félig tacskó (Dachshund): ez a különleges keverék már szépségével is rabul ejthet. Barna, krémszínű vagy fehér bundája ugyan folyamatos fésülgetést igényel, de ezt rengeteg szeretettel és bújással hálálja meg.

Kifejezetten sokoldalú kutya, hiszen szeret versenyezni, vadászni, játszani, ugyanakkor nyomkövetésre is alkalmas lehet. Ebből kifolyólag elég nagy mozgásigénye van, de szerencsére mindig engedelmeskedik a gazdájának, így könnyen tanítható.

Gyerekes családoknak tökéletes választás lehet: játékosan és alázatosan közelít a csöppségek felé, ráadásul még a többi állattal is jól összefér!

Bernedoodle

A Berni pásztor és az Uszkár keveréke igazi különlegesség, hiszen belőle nincs kettő ugyanolyan az egész világon.

Egy jól nevelt Bernedoodle ősei legjobb tulajdonságait hordozza magában; röviden tehát ő a tökéletes kutya-társ! A gyerekek és az idősek közelében gyengéd és barátságos, sőt, terápiás kutyaként is megállja a helyét. Mivel nagyon okos, szüksége van a megfelelő tanításra, különben rossz irányba fejlődhet a személyisége.

Igazi energiabomba: imád játszani, futkározni, kirándulni, de ha eljön a pihenés ideje, mint akit kicseréltek, képes hosszú órákon át szundítani.

Még 6 keverék-kutyafajta a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást