Az 5 legnagyobb hiba, amit sokan elkövetnek, amikor elvált férfival randiznak

Az 5 legnagyobb hiba, amit sokan elkövetnek, amikor elvált férfival randiznak

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Az 5 legnagyobb hiba, amit sokan elkövetnek, amikor elvált férfival randiznak

A mai világban, amikor a statisztikák szerint rengeteg házasság bomlik szét, nincs már semmi meglepő abban, ha valaki egy elvált férfival kezd randizni. Egy bizonyos életkor felett pedig ez kimondottan gyakori lesz.

Azonban sokan nem tudják, hogy egy ilyen felállás merőben más, mint amikor még egyikőtök sem volt házas; és épp ezért követik el az öt legnagyobb hibát, ami egyenesen vezet a szakításhoz.

Gyerekvállalási kérdések

Gyakori, hogy egy elvált férfinak van közös gyermeke a volt feleségével, és nem biztos abban, hogy később szeretne még újra babát vállalni. Lehet, hogy a kapcsolat kezdetén még azt mondja, hogy ha a körülmények úgy hozzák, nyitott lenne rá, de sajnos ez messze nem egyenlő az igennel. És itt kezdődik az egyik legnagyobb hiba, amit sokan elkövetnek.

Már a kezdetekkor fontos megbeszélni, hogy ki mit érez ezzel a témával kapcsolatban, mert minél később derül ki, hogy nem vagytok egy lapon, annál nagyobb lesz az érzelmi kár.

Ha egy elvált férfival ismerkedsz, és néhány hónap után sem tud egyenes választ adni, az valószínűleg inkább nemet jelent, és neked el kell döntened, mit szeretnél. A lényeg, hogy ne menj bele egy olyan kapcsolatba, ami bizonytalansággal tölt el, pláne egy ilyen komoly témában!

 

Az örök téma

Természetes dolog, hogy egy elvált férfi mesél a volt feleségéről, arról, hogy milyen volt a házasságuk, és mi vezetett a váláshoz. Épp az a rossz előjel, ha nem teszi!

Azonban van egy határ, amin túl már érdemes elgondolkodni azon, vajon kiheverte-e a történteket.

Amennyiben szinte minden beszélgetésetek végén az exfeleséghez lyukadtok ki, ha róla beszél, nagyon dühös lesz, a veszekedéseik pedig intenzívek és sokszor napokig eltartanak, az arra utal, hogy még mindig van egy kis szikra a kapcsolatukban. Egy házasságot nem lehet csak úgy elfelejteni, és ha csak egy kis jelét is látod annak, hogy a szíve még odahúzza, ne hagyd, hogy a végén a tiéd törjön össze!

Sokan ugyanis egy válás után a következő kapcsolatukra lelki gyógyírként tekintenek, az egyedüllét ellenszereként, és nem őszinte érzések irányítják őket. Van, hogy ennek még csak tudatában sincsenek!

 

Korai összeköltözés

Minél idősebbek vagyunk, annál könnyebben mondunk igent az összeköltözésre, mert úgy érezzük, felesleges vesztegetni az időnket. Azonban ettől eltekintve is fontos átgondolnod, hogy mivel jár számodra az együttélés.

Egy elvált férfi, ha kisgyerekei is vannak, nem biztos, hogy olyan dinamikában éli a hétköznapjait, ahogy te.

Valószínű, hogy gyakran átjönnek hozzátok a gyerekek, ott töltik az éjszakákat, hétvégéket, te pedig elkerülhetetlenül egy új szerepben találod magad. Van, akinek ez egyáltalán nem okoz problémát, míg másoknak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem megy az átállás. Ez is rendben van. Azonban sokszor itt követik el az emberek a hibát, és fejest ugranak egy összebútorozásba, majd nem merik egymásnak elmondani, hogy mindez milyen problémákat, ellenérzéseket vált ki belőlük. Ne siess el semmit! Egy elvált férfinak idő kell ahhoz, hogy újra megtanuljon megbízni valakiben, hogy rájöjjön, hogyan rakja össze az új életét, és csak azután szabad komoly döntést hozni, hogy ő is határozott ebben az új felállásban.

 

Anyagi gondok

Az anyagiak minden kapcsolatban közbeszólnak, és sajnos sok esetben megkeserítik az életet is. Ha pedig egy elvált férfinak gyermekei is vannak, szinte biztos, hogy nem feltétlenül álltok ugyanabban az anyagi helyzetben, pláne nem a válást követő egy éven belül. Ez természetesen nem gond; a problémák ott kezdődnek, ha ezt nem tudjátok összehangolni.

A férfiak büszkeségéből fakad, hogy mindenképpen ők akarják állni a vacsorát, a kirándulást, a mozijegyet, azonban ha ezek mellett fizetik a gyerektartást, a közös programokon pedig rájuk is költenek, hamar frusztrálttá teheti őket a felállás.

Pláne, ha sosem beszéltek róla, és közben neked fogalmad sincs, mi a helyzet az anyagi életével.

Emiatt csak annyit tapasztalhatsz, hogy egyre inkább eltávolodik tőled, nem akar közös programokat szervezni, nem beszél a problémáiról, és végül, de elkerülhetetlenül szakítás lesz a vége.

 

Közös programok nélkül

A minőségi idő hiánya az egyik legnagyobb kapcsolatromboló mind közül! Sokan azt hiszik, az is számít, ha egy szobában ülnek, és tévét néznek, vagy az egyikük olvas, a másik telefonozik, de nem az a lényeg, hogy fizikailag mennyit vagytok együtt. Az a fontos, hogy mennyit beszélgettek közben, mennyire hangolódtok egymásra, és tapasztaltok meg közben új dolgokat.

Az élet gyorsan elszalad mellettünk, ha közben ott van a munkánk, a háztartás, és a gyerekek; még akkor is, ha ezek a gyermekek a korábbi házasságából születtek.

Sokszor megesik, hogy egy elvált férfinek a hétvégéi a gyerekek körül forognak, közben a hétköznapok pedig inkább csak pihenésről szólnak, és a párkapcsolat szép lassan csak sokadikká válik a fontossági listán. Ne hagyd, hogy az élet ennyire elszaladjon mellettetek! Tegyetek róla, hogy legyen mire boldogan visszaemlékezni!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást