Íme az 5 legklasszabb téli mozgásforma!

Íme az 5 legklasszabb téli mozgásforma!

Címlap / Életmód / Egészség / Íme az 5 legklasszabb téli mozgásforma!

Sokan még azok közül is abbahagyják az edzést télen, akik egyébként egész évben mozogni szoktak, pedig a téli edzés sokkal megnyugtatóbb, mint a nyári, a hidegben való önkéntelen intenzívebb mozgás pedig sokkal jobban segít abban, hogy ledobjuk a felesleges kilókat. Összegyűjtöttünk neked 5 szuper, téli mozgásformát, amelyet nyugodtan űzhetsz ebben a szezonban.

Korcsolya

Gyerekként a legtöbben imádunk korcsolyázni, de felnőttként hajlamosak vagyunk arra, hogy megfeledkezzünk erről a szuper sportról, amely pedig tényleg remekül fogyaszt. Mivel a korcsolyázás nagyon szórakoztató, akár egyedül is űzheted, de a barátaiddal közösen is nekiállhattok, utána pedig összeülhettek egy jó kis teázásra is.

Amellett, hogy igazi kalóriazabáló sportág, a korcsolya fejleszti az egyensúlyt is. Korcsolyapályákat szerencsére már szinte minden hazai nagyvárosban találsz, sok helyen még ingyenesen is.

Ha pedig télen megszereted, akkor a tavaszi-nyári szezonra akár beszerezhetsz egy görkorcsolyát is.

Síelés, snowboard

Amellett, hogy szintén kalóriafaló és egyensúlyfejlesztő sport, a síelés és a snowboardozás remek kikapcsolódás is.

Mivel nem űzheted akárhol, érdemes előre eltervezned, mely hétvégéken tudod majd ezt a sportot űzni a télen.

Sípályákat szerencsére nem csak külföldön találsz, hiszen hazánkban is vannak remek pályák, amelyeket hóágyúznak is, ha nem esik elég hó.

A sílift használata helyett akár egy szakaszon fel is sétálhatsz a dombtetőkre, így duplán teszel majd a mozgásért.

Szánkózás

Gyerekkorunk kedvenc téli mozgását, a szánkózást rengetegen elfelejtjük felnőttkorunkra, pedig hatalmas szórakozás ilyenkor is.

Ahol hazánkban sípálya van, ott szerencsére szánkózni is lehet, így ha van valaki, aki veled együtt szívesen űzné ezt a mozgásformát, akkor vedd elő a régi szánkót, és használjátok ki a havas időt.

A szánkózáshoz hasonlóan remek zsírégető a bobozás is, ezért a téli bobpályákra is érdemes kiruccannod egy-egy téli hétvégén.

Jégkorong

Ha a csapatjátékok híve vagy, akkor télen sem kell lemondanod arról, hogy szabadtéren mozogj együtt a barátaiddal.

Ha már eléggé belejöttetek a korcsolyázásba, akkor szerezzetek be mellé egy-egy ütőt és egy korongot is, és indulhat a jégkorong. Még az sem fontos, hogy hatalmas létszámú csapatokban legyetek, akár párban is játszhattok egy kapuval.

A játék garantáltan nagyon szórakoztató lesz, és anélkül olvadnak le rólad a karácsonykor felszedett plusz kilók, hogy észre sem veszed. Amire ügyeljetek, hogy mindenkin legyen megfelelő védőfelszerelés: térd- és könyökvédő, illetve egy sisak sem árt, ha a jégre mentek.

Séta

Ha nem fogyni szeretnél, hanem csak megőrizni az egészségedet, tökéletes téli mozgásforma a séta is.

Tegyél egy nyugodtabb utat egy havas, téli erdőben, vagy akár menj ki a közeli parkokba, vagy járj egy kört akár a városban.

A téli hideg serkenti az agyműködést, a hideg miatti gyorsabb tempó pedig egészséges és zsírégető is egyben.

Sétálni is mehetsz akár párban, akár csoportosan is, így nem kell feltétlenül egyedül űznöd ezt sem télen.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást