Íme az 5 legklasszabb téli mozgásforma!

Íme az 5 legklasszabb téli mozgásforma!

Címlap / Életmód / Egészség / Íme az 5 legklasszabb téli mozgásforma!

Sokan még azok közül is abbahagyják az edzést télen, akik egyébként egész évben mozogni szoktak, pedig a téli edzés sokkal megnyugtatóbb, mint a nyári, a hidegben való önkéntelen intenzívebb mozgás pedig sokkal jobban segít abban, hogy ledobjuk a felesleges kilókat. Összegyűjtöttünk neked 5 szuper, téli mozgásformát, amelyet nyugodtan űzhetsz ebben a szezonban.

Korcsolya

Gyerekként a legtöbben imádunk korcsolyázni, de felnőttként hajlamosak vagyunk arra, hogy megfeledkezzünk erről a szuper sportról, amely pedig tényleg remekül fogyaszt. Mivel a korcsolyázás nagyon szórakoztató, akár egyedül is űzheted, de a barátaiddal közösen is nekiállhattok, utána pedig összeülhettek egy jó kis teázásra is.

Amellett, hogy igazi kalóriazabáló sportág, a korcsolya fejleszti az egyensúlyt is. Korcsolyapályákat szerencsére már szinte minden hazai nagyvárosban találsz, sok helyen még ingyenesen is.

Ha pedig télen megszereted, akkor a tavaszi-nyári szezonra akár beszerezhetsz egy görkorcsolyát is.

Síelés, snowboard

Amellett, hogy szintén kalóriafaló és egyensúlyfejlesztő sport, a síelés és a snowboardozás remek kikapcsolódás is.

Mivel nem űzheted akárhol, érdemes előre eltervezned, mely hétvégéken tudod majd ezt a sportot űzni a télen.

Sípályákat szerencsére nem csak külföldön találsz, hiszen hazánkban is vannak remek pályák, amelyeket hóágyúznak is, ha nem esik elég hó.

A sílift használata helyett akár egy szakaszon fel is sétálhatsz a dombtetőkre, így duplán teszel majd a mozgásért.

Szánkózás

Gyerekkorunk kedvenc téli mozgását, a szánkózást rengetegen elfelejtjük felnőttkorunkra, pedig hatalmas szórakozás ilyenkor is.

Ahol hazánkban sípálya van, ott szerencsére szánkózni is lehet, így ha van valaki, aki veled együtt szívesen űzné ezt a mozgásformát, akkor vedd elő a régi szánkót, és használjátok ki a havas időt.

A szánkózáshoz hasonlóan remek zsírégető a bobozás is, ezért a téli bobpályákra is érdemes kiruccannod egy-egy téli hétvégén.

Jégkorong

Ha a csapatjátékok híve vagy, akkor télen sem kell lemondanod arról, hogy szabadtéren mozogj együtt a barátaiddal.

Ha már eléggé belejöttetek a korcsolyázásba, akkor szerezzetek be mellé egy-egy ütőt és egy korongot is, és indulhat a jégkorong. Még az sem fontos, hogy hatalmas létszámú csapatokban legyetek, akár párban is játszhattok egy kapuval.

A játék garantáltan nagyon szórakoztató lesz, és anélkül olvadnak le rólad a karácsonykor felszedett plusz kilók, hogy észre sem veszed. Amire ügyeljetek, hogy mindenkin legyen megfelelő védőfelszerelés: térd- és könyökvédő, illetve egy sisak sem árt, ha a jégre mentek.

Séta

Ha nem fogyni szeretnél, hanem csak megőrizni az egészségedet, tökéletes téli mozgásforma a séta is.

Tegyél egy nyugodtabb utat egy havas, téli erdőben, vagy akár menj ki a közeli parkokba, vagy járj egy kört akár a városban.

A téli hideg serkenti az agyműködést, a hideg miatti gyorsabb tempó pedig egészséges és zsírégető is egyben.

Sétálni is mehetsz akár párban, akár csoportosan is, így nem kell feltétlenül egyedül űznöd ezt sem télen.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!